Ingrediente

  • 700 g carne porc
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 3 linguri roșii tocate( conserva)
  • 900 g linte fiarta( fără apa in care au fiert)
  • Sare, piper, pătrunjel 

 

Instructiuni

 

  • Pentru ca am avut linte fiarta și pusă la congelator, am trecut peste etapa, de a fierbe năutul, sau de a folosi din conserva.
  • Pentru a fierbe năutul procedam in felul urmator:
  • Năutul se pune in apa rece, destul de multă , întrucât își va dubla volumul.Se tine la umflat 12-15 ore, după care se scurge apa, se clateste năutul in 2-3 rânduri de apa rece și se pune la fiert, la foc mic.Timpul de fierbere durează între 30-150 minute.Se verifica bobul de năut ,dacă este fiert, trebuie sa fie nisipos la mijloc.
  • Se lasă la răcit ,in apa in care au fiert.
  • Pentru mâncarea de năut am început cu carnea.Am folosit pulpa de porc, care a avut și putina slănina.
  • Carnea tăiată bucăți am pus-o la călit , cât sa se albeasca.Am adăugat ceapa și ardeiul, ambele tocate, am acoperit vasul și am gătit la foc mic, pana s-a evaporat toată apa, după care am pus roșiile din conserva și le-am gătit 2-3 minute , împreuna cu carnea.
  • Am adăugat năutul, putina apa și am lăsat mâncarea pe foc 40 minute.
  • La final am condimentat cu sare, piper și pătrunjel tocat.