Ingrediente

  • Un iepure pana la 1,5kg
  • O ceapa mare
  • 2 ardei grasi
  • 500 ml suc de roșii
  • 50 g unt sau ulei de masline
  • O foaie dafin
  • Sare
  • Piper
  • 2-3 căței de usturoi
  • O lingurița zahar( optional)

Instructiuni

  • Iepurele se taie bucăți,se adauga sare și se lasă câteva minute pentru a pătrunde sarea in carne.
  • In tigaie antiaderenta se încinge untul sau uleiul de masline,se șterg bucatile de iepure cu servetele de hârtie, de excesul de apa și se prăjesc pe ambele părți,in untul încins.
  • Se adauga ceapa și ardeii (care au fost tocate între timp) peste bucatile de carne rumenite frumos.
  • Acoperim vasul cu capac.
  • Când legumele și carnea s-au inmuiat,adăugăm sucul de roșii,foaia de dafin și lasam sa fiarbă fără capac,pana se formează un sos gros.
  • Adăugăm sare și piper după gust,iar pentru a obține un sos dulce-acrișor,putem pune o lingurița de zahăr alb sau brun.
  • La final zdrobim 2-3 căței de usturoi și le punem peste sos,amestecam ușor și acoperim vasul cu capac câteva minute,pentru a se aromatiza sosul cu usturoiul zdrobit.
  • Se servește cu pătrunjel proaspăt tocat.