Ingrediente
- Un iepure pana la 1,5kg
- O ceapa mare
- 2 ardei grasi
- 500 ml suc de roșii
- 50 g unt sau ulei de masline
- O foaie dafin
- Sare
- Piper
- 2-3 căței de usturoi
- O lingurița zahar( optional)
Instructiuni
- Iepurele se taie bucăți,se adauga sare și se lasă câteva minute pentru a pătrunde sarea in carne.
- In tigaie antiaderenta se încinge untul sau uleiul de masline,se șterg bucatile de iepure cu servetele de hârtie, de excesul de apa și se prăjesc pe ambele părți,in untul încins.
- Se adauga ceapa și ardeii (care au fost tocate între timp) peste bucatile de carne rumenite frumos.
- Acoperim vasul cu capac.
- Când legumele și carnea s-au inmuiat,adăugăm sucul de roșii,foaia de dafin și lasam sa fiarbă fără capac,pana se formează un sos gros.
- Adăugăm sare și piper după gust,iar pentru a obține un sos dulce-acrișor,putem pune o lingurița de zahăr alb sau brun.
- La final zdrobim 2-3 căței de usturoi și le punem peste sos,amestecam ușor și acoperim vasul cu capac câteva minute,pentru a se aromatiza sosul cu usturoiul zdrobit.
- Se servește cu pătrunjel proaspăt tocat.
Comentarii