Iepurele se taie bucăți,se adauga sare și se lasă câteva minute pentru a pătrunde sarea in carne.
In tigaie antiaderenta se încinge untul sau uleiul de masline,se șterg bucatile de iepure cu servetele de hârtie, de excesul de apa și se prăjesc pe ambele părți,in untul încins.
Se adauga ceapa și ardeii (care au fost tocate între timp) peste bucatile de carne rumenite frumos.
Acoperim vasul cu capac.
Când legumele și carnea s-au inmuiat,adăugăm sucul de roșii,foaia de dafin și lasam sa fiarbă fără capac,pana se formează un sos gros.
Adăugăm sare și piper după gust,iar pentru a obține un sos dulce-acrișor,putem pune o lingurița de zahăr alb sau brun.
La final zdrobim 2-3 căței de usturoi și le punem peste sos,amestecam ușor și acoperim vasul cu capac câteva minute,pentru a se aromatiza sosul cu usturoiul zdrobit.
Comentarii