Ingrediente

  • 80 g unt moale
  • 3 g sare
  • 125 g zahăr
  • 1 ou
  • 1 banana coaptă și zdrobită (130 g miez)
  • 200 g făina
  • 2 g praf de copt
  • 100 g banuti de ciocolata amaruie

Instructiuni

  • Untul moale, sarea și zaharul se mixează, pana devine spumos.
  • Se incorporeaza oul, apoi banana zdrobită, iar la final făina amestecată cu praful de copt. Se mixează după fiecare ingredient pana se omogenizează, iar făina doar pana se incorporeaza in compoziție.
  • Se pun bănuții de ciocolata și se amesteca cu spatula.
  • Se încălzește cuptorul la 180 grade.
  • Tava mare a aragazului se tapetează cu hârtie de copt.
  • Compoziția de fursecuri se pune intr-un posh fără dui și se formează mici gramajoare de mărimea unei nuci, direct pe hârtia de copt. Se lasă distanță între ele, pentru ca, se vor întinde la copt.
  • Se coc la 180 grade, timp de 12 minute, pana ce marginile fursecurilor devin aurii.
  • Se lasă in tava 2-3 minute, apoi se scot și se răcesc pe un grătar.
  • Vom avea nevoie de a doua tava pentru fursecuri si se vor pregati, cât se coace prima tura.
  • Opțional se pudreaza cu zahăr pudra.
  • Sunt delicioase, ușor de pregătit și spornice. In funcție de mărimea lor, din compoziție obtinem 40-45 fursecuri.