Ingrediente
- 80 g unt moale
- 3 g sare
- 125 g zahăr
- 1 ou
- 1 banana coaptă și zdrobită (130 g miez)
- 200 g făina
- 2 g praf de copt
- 100 g banuti de ciocolata amaruie
Instructiuni
- Untul moale, sarea și zaharul se mixează, pana devine spumos.
- Se incorporeaza oul, apoi banana zdrobită, iar la final făina amestecată cu praful de copt. Se mixează după fiecare ingredient pana se omogenizează, iar făina doar pana se incorporeaza in compoziție.
- Se pun bănuții de ciocolata și se amesteca cu spatula.
- Se încălzește cuptorul la 180 grade.
- Tava mare a aragazului se tapetează cu hârtie de copt.
- Compoziția de fursecuri se pune intr-un posh fără dui și se formează mici gramajoare de mărimea unei nuci, direct pe hârtia de copt. Se lasă distanță între ele, pentru ca, se vor întinde la copt.
- Se coc la 180 grade, timp de 12 minute, pana ce marginile fursecurilor devin aurii.
- Se lasă in tava 2-3 minute, apoi se scot și se răcesc pe un grătar.
- Vom avea nevoie de a doua tava pentru fursecuri si se vor pregati, cât se coace prima tura.
- Opțional se pudreaza cu zahăr pudra.
- Sunt delicioase, ușor de pregătit și spornice. In funcție de mărimea lor, din compoziție obtinem 40-45 fursecuri.
Comentarii