Ingrediente

  • 2 pulpe+ 2 bucăți piept gasca
  • 1 conserva roșii pasate (400 g)
  • Sare, piper

Garnitura

  • Pilaf cu grăsime de gasca

Instructiuni

  • Având o gasca de 3,5 kg, crescută la curte, m-am gândit, cum s-o gătesc, așa ca, am hotărât, pulpele și pieptul sa fie pentru friptura, iar cu restul am făcut o delicioasa ciorba rădăuțeană.
  • Carnea bine curățata și spălata, am tamponat-o cu hârtie absorbanta.
  • Intr-o tigaie antiaderenta infierbântata, am pus pe rând, bucatile de carne, întâi cu pielea in jos, pentru a se rumeni și sa lase grăsime. Am întors carnea și am prajit-o și pe cealaltă parte.
  • Bucățile rumenite se scot pe o farfurie.
  • Intr-un vas yena am asezat carnea și am condimentat-o  cu sare și piper. Am turnat roșiile pasate dintr-o conserva întreaga și am acoperit vasul cu capac.
  • Se da la cuptor, întâi la 180 grade, apoi, când sosul de roșii a început sa fiarbă, am redus focul la 150 grade.
  • Timpul de gătite, depinde de fragezimea cărnii, eu gătind gasca crescută in gospodărie, a fost nevoie de doua ore.
  • Am verificat carnea cu o scobitoare și a intrat ușor, la fel și sosul de roșii a scăzut și s-a îngroșat.
  • Am dat vasul înapoi la cuptor, am închis caldura și am lăsat carnea in cuptorul fierbinte, încă 20 minute.
  • Carnea se scoate pe o farfurie, se pun câteva linguri de sos peste carne, iar restul sosului se scurge intr-un bol, care se pune la masa, fiecare punându-si in farfurie, dacă mai dorește.
  • Pentru aceasta friptura, am făcut pilaf, folosind grăsime de gasca.

Alte informatii