Ingrediente

  • 1 kg organe fierte și tocate
  • 1 ceapa mai mare
  • 75 ml ulei
  • Pătrunjel verde tocat
  • Mărar 
  • 3-4 linguri smantana grasa
  • Sare și piper
  • 5 oua

Instructiuni

  • Măruntaiele de vita( inima, plămân, ficat, etc ) se fierb in apa cu putina sare.
  • Când sunt fierte, se scot din apa și se dau prin mașina de tocat.
  • Călim prazul tocat in ulei, cu putina apa și sare, pana devine translucida.
  • Intr-un vas încăpător punem organele tocate, prazul călit, verdeata tocata după gust, sare, piper, ouale și omogenizam.
  • Adăugăm smantana, care va face drobul ,sa nu aibe acel gust intens de ficat, va fi moale și nu va fi înecăcios.
  • Tapetam o tava cu hârtie de copt și turnam compozitia de drob.
  • Coacem la cuptorul preîncălzit la 175 grade, aproximativ o ora, dar facem și testul scobitorii.
  • Când este gata rumenit, scoatem tava din cuptor, lasam câteva minute drobul in tava, după cate îl scoatem pe un blat de lemn, cu tot cu hârtie.
  • Lasam sa se răcească compet, după care se poate transfera pe un platou și felia.