Ingrediente
- 1 kg organe fierte și tocate
- 1 ceapa mai mare
- 75 ml ulei
- Pătrunjel verde tocat
- Mărar
- 3-4 linguri smantana grasa
- Sare și piper
- 5 oua
Instructiuni
- Măruntaiele de vita( inima, plămân, ficat, etc ) se fierb in apa cu putina sare.
- Când sunt fierte, se scot din apa și se dau prin mașina de tocat.
- Călim prazul tocat in ulei, cu putina apa și sare, pana devine translucida.
- Intr-un vas încăpător punem organele tocate, prazul călit, verdeata tocata după gust, sare, piper, ouale și omogenizam.
- Adăugăm smantana, care va face drobul ,sa nu aibe acel gust intens de ficat, va fi moale și nu va fi înecăcios.
- Tapetam o tava cu hârtie de copt și turnam compozitia de drob.
- Coacem la cuptorul preîncălzit la 175 grade, aproximativ o ora, dar facem și testul scobitorii.
- Când este gata rumenit, scoatem tava din cuptor, lasam câteva minute drobul in tava, după cate îl scoatem pe un blat de lemn, cu tot cu hârtie.
- Lasam sa se răcească compet, după care se poate transfera pe un platou și felia.
Comentarii