Ingrediente

  • 1 litru lapte cu 1,5% grăsime
  • 2 linguri otet de 9 grade
  • Sare, piper după gust
  • 70-90 ml zer fierbinte

Instructiuni

  • Am făcut aceasta crema de branza, inspirându-ma din reteta doamnei AndRey Cristian, doar ca dansa a făcut unt Dukan. Eu am simplificat reteta, obținând o crema de branza, foarte gustoasa, care nu-mi lipsește niciodată din frigider și care o consum in special la micul dejun, simpla cu o felie de chifla rustica, sau alături de roșii, castraveți, etc…
  • Laptele se pune la înfierbântat, când începe sa se umfle, se adauga oțetul, amestecand, pana se formează bulgari de branza deasupra, iar zerul este gălbui, dar limpede.
  • Se toarnă intr-o sita, unde așezăm un tifon pus in patru, strecuram branza, dar nu excesiv, ci o lasam in tifon, 2-3 minute. Pastram o parte din zer, folosindu-l mai târziu.
  • Brânza scursa se pune intr-un vas, se adauga sare și piper, după gust, iar cu blenderul vertical se pasează, adăugând zer fierbinte, pana obținem o pasta subțire, fina, care curge din lingura, sau spatula. Cantitatea de zer este estimativă, depinde cât de uscata este branza.
  • Se pune intr-o cutie alimentara  și se lasă la răcit la temperatura camerei.
  • Când este rece, se pune capac la cutie și se da la frigider 24 ore. Branza se întărește și devine tartinabila.
  • Mulțumesc AndReya pentru idee!
  • Crema de branza se consuma din croaziera.
  • In galeria foto găsiți reteta de unt, după care m-am inspirat.
  • Reteta de chifle rustice, care se consuma din atac: https://bucataria-bunicii.ro/reteta/chifle-rustice-cu-tarate