Am făcut aceasta crema de branza, inspirându-ma din reteta doamnei AndRey Cristian, doar ca dansa a făcut unt Dukan. Eu am simplificat reteta, obținând o crema de branza, foarte gustoasa, care nu-mi lipsește niciodată din frigider și care o consum in special la micul dejun, simpla cu o felie de chifla rustica, sau alături de roșii, castraveți, etc…
Laptele se pune la înfierbântat, când începe sa se umfle, se adauga oțetul, amestecand, pana se formează bulgari de branza deasupra, iar zerul este gălbui, dar limpede.
Se toarnă intr-o sita, unde așezăm un tifon pus in patru, strecuram branza, dar nu excesiv, ci o lasam in tifon, 2-3 minute. Pastram o parte din zer, folosindu-l mai târziu.
Brânza scursa se pune intr-un vas, se adauga sare și piper, după gust, iar cu blenderul vertical se pasează, adăugând zer fierbinte, pana obținem o pasta subțire, fina, care curge din lingura, sau spatula. Cantitatea de zer este estimativă, depinde cât de uscata este branza.
Se pune intr-o cutie alimentara și se lasă la răcit la temperatura camerei.
Când este rece, se pune capac la cutie și se da la frigider 24 ore. Branza se întărește și devine tartinabila.
Mulțumesc AndReya pentru idee!
Crema de branza se consuma din croaziera.
In galeria foto găsiți reteta de unt, după care m-am inspirat.
Comentarii