Ingrediente

  • 8 cotlete de berbecut
  • 2 capatani de usturoi
  • 4 cepe mari
  • 600g de rosii
  • 1 lamaie mare
  • Cimbru
  • Scortisoara
  • Sare
  • Piper
  • Ulei de masline
  • 500 ml vin
  • 3 foi de dafin
  • Instructiuni

  • Se spala si se usuca cele 8 cotlete de berbec.
  • Cotletele se sareaza si pipereaza.
  • Apoi adaugati cimbrul , scortisoara si coaja rasa de la lamaie.
  • Stoarceti sucul din lamaie peste cotlete si amestecati, apoi ungeti cotletele cu ulei de masline si lasati-le la frigider (sau orice alt loc rece) pentru minim 4 ore.
  • Rumeniti cotletele pe fiecare parte.
  • Dupa ce cotleltele s-au rumenit, in grasimea ramasa in tigaie prajiti ceapa amestecata cu usturoiul tocat.
  • Cand ceapa incepe sa-si schimbe culoarea adaugati rosiile decojite si taiate marunt (poate fi folosit un blender).
  • Fierbeti pentru 10 minute la foc moderat, apoi puneti cotletele intr-o oala cu capac si turnati continutul tigaii peste ele.
  • Adaugati vinul si foile de dafin si introduceti in cuptorul incins la 180 de grade Celsius pentru o ora.