Ingrediente
8 cotlete de berbecut
2 capatani de usturoi
4 cepe mari
600g de rosii
1 lamaie mare
Cimbru
Scortisoara
Sare
Piper
Ulei de masline
500 ml vin
3 foi de dafin
Instructiuni
Se spala si se usuca cele 8 cotlete de berbec.
Cotletele se sareaza si pipereaza.
Apoi adaugati cimbrul , scortisoara si coaja rasa de la lamaie.
Stoarceti sucul din lamaie peste cotlete si amestecati, apoi ungeti cotletele cu ulei de masline si lasati-le la frigider (sau orice alt loc rece) pentru minim 4 ore.
Rumeniti cotletele pe fiecare parte.
Dupa ce cotleltele s-au rumenit, in grasimea ramasa in tigaie prajiti ceapa amestecata cu usturoiul tocat.
Cand ceapa incepe sa-si schimbe culoarea adaugati rosiile decojite si taiate marunt (poate fi folosit un blender).
Fierbeti pentru 10 minute la foc moderat, apoi puneti cotletele intr-o oala cu capac si turnati continutul tigaii peste ele.
Adaugati vinul si foile de dafin si introduceti in cuptorul incins la 180 de grade Celsius pentru o ora.
Comentarii