Ingrediente

Aluat

  • 185 g branza vaci cu 2% grăsime
  • 80 g făina integrala de grâu
  • 30 g unt rece dat pe răzătoare
  • 5 g sare

Crema

  • 250 ml lapte semidegresat
  • 2 oua
  • 30 g indulcitor (xilitol)
  • 20 g amidon
  • 5 g esența vanilie
  • 1 praf de sare
  • 10 g unt

Instructiuni

Aluat

  • Toate ingredientele se amesteca împreuna, cu ajutorul unei furculițe.
  • Aluatul obținut se aplatizeaza puțin și se inveleste in folie alimentara.
  • Se da la frigider minim 24 ore. Eu, din lipsa de timp, am ținut aluatul 36 ore la rece.
  • Pentru cornete, am procedat in felul urmator: fiecare cornet l-am îmbrăcat cu hârtie de copt.
  • Aluatul rece l-am întins intr-o foaie de 3-4 mm grosime, direct pe foaia alimentara, pentru a se desprinde mai usor, apoi cu o rola, sau cuțit, am tăiat fasii late de 1,5 cm. 
  • Cu aceste fasii am îmbrăcat fiecare cornet, începând de la varful ascuțit și terminand cu partea rotundă, in așa fel, sa nu rămână spații libere între rândurile formate.
  • Se asaza pe o tava, cu vârfurile in sus si se coc in cuptorul deja fierbinte la 170 grade, timp de 20 minute.
  • Se scoate tava din cuptor și se desprind cornetele de pe forma.
  • Pentru a se rumeni și pe interior, vom așeza cornetele in forma, le punem culcate in tava și le coacem încă 5-6 minute, la 160 grade cu ventilatie.
  • Cornetele coapte, cât sunt fierbinti, sunt moi, dar se întăresc și vor deveni crocante, după ce se răcesc.
  • Le vom lasă pe forme, pana se răcesc, așa nu se vor deforma.

Crema

  • Ouăle, indulcitorul, sarea și aromele se bat bine cu furculița.
  • In laptele rece se dizolva amidonul și se toarnă peste ouale bătute.
  • Se toarnă intr-un vas antiaderent și se fierte la foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa.
  • Se da vasul de pe foc și se incorporeaza untul.
  • Se transfera intr-un vas curat și se pune folie alimentara, direct pe crema.
  • Se da la rece.
  • Înainte sa umplem cornetele, crema se mixează, 1-2 minute, pana devine pufoasa și se deschide puțin la culoare.
  • Se pune crema in posh cu dui și se umplu cornetele. Crema a fost mai multa, decât am avut nevoie, de aceea, cred ca, se poate renunța la un ou.
  • Peste cornete se presara indulcitor pudra.
  • Pentru dieta Dukan, consumam cornetele in funcție de tolerate și cantitatea de unt și anume: 80 g făina integrala+20 g amidon=5 tolerate, 30 g unt pentru aluat+10 g la crema=40 g unt, permis in dieta pentru 4 zile.
  • Un cornet umplut cântărește in jur de 80 grame.
  • Acest aluat poate fi folosit la minitarte, sărățele, sau alte preparate de patiserie.
  • Dintr-un aluat asemanator am făcut sărățele, iar reteta o găsiți aici:
  • https://bucataria-bunicii.ro/reteta/saratele-cu-branza-de-vaci