Ingrediente

  • 350 g pulpa de vițel 
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 cepe (roșie și ecchallot, sau galbena in lipsa lor)
  • 1 dovlecel
  • 1 zucchini 
  • 3 tije apio
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras verde
  • 250 g roșii cherry, sau roșii pasate, suc concentrat, etc...
  • 1 ardei iute
  • Sare după gust

Instructiuni

  • Pulpa de vitel se taie in fasii înguste.
  • Pregătim legumele, ca treaba merge foarte repede, din momentul când, punem tigaia pe foc.
  • Ceapa se curată și se taie julien.
  • Ardeii spălați și curatati se taie fasii, apio se toaca bucăți potrivite, iar dovleceii se curată de coaja și se taie cubulete nu prea mici.
  • Ardeiul iute se toaca felii subtiri, iar eu am îndepărtat semințele, ca era destul de iute.
  • Roșiile, o parte le-am tăiat in doua, altele le-am lăsat întregi.
  • Legumele la final trebuie sa fie aldente, așa ca totul se gătește la foc iute.
  • Intr-o tigaie se pune uleiul la încins si se prajeste carnea, pana se evapora sucul lăsat, iar in tigaie rămâne doar ulei.
  • Se scot intr-un bol, iar in uleiul rămas se pune ceapa cu un praf de sare.
  • Se calesc doar sa devină translucide, apoi adăugăm pe rând apio, ardeii grasi, ardeiul iute și dovleceii.
  • După fiecare leguma adăugată, se amesteca bine și nu se adauga altceva, pana nu se înmoaie puțin.
  • Repet, foc iute si amestecat mereu in tigaie!
  • Când dovlecii s-au inmuiat, in sensul ca nu sunt cruzi, se pun roșiile, iar la final carnea deja gatita.
  • Se tine pe foc, pana observam ca, in tigaie se formează un sos gros. Totul durează maxim 30 minute, mai mult timp se pierde la pregătitul legumelor.
  • Se gusta, iar dacă e nevoie se adauga sare.
  • Chiar dacă ardeiul a fost foarte iute, la final legumele au fost doar picante, ba chiar as spune, ca mai mergea 1/2 ardei iute.
  • Se servește optional presarat cu patrunjel verde, alături de pâine proaspăta, sau mămăliguța!
  • Din cantitatile folosite, sunt suficiente pentru patru portii.