Ingrediente
- 350 g pulpa de vițel
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 cepe (roșie și ecchallot, sau galbena in lipsa lor)
- 1 dovlecel
- 1 zucchini
- 3 tije apio
- 1 ardei gras roșu
- 1 ardei gras verde
- 250 g roșii cherry, sau roșii pasate, suc concentrat, etc...
- 1 ardei iute
- Sare după gust
Instructiuni
- Pulpa de vitel se taie in fasii înguste.
- Pregătim legumele, ca treaba merge foarte repede, din momentul când, punem tigaia pe foc.
- Ceapa se curată și se taie julien.
- Ardeii spălați și curatati se taie fasii, apio se toaca bucăți potrivite, iar dovleceii se curată de coaja și se taie cubulete nu prea mici.
- Ardeiul iute se toaca felii subtiri, iar eu am îndepărtat semințele, ca era destul de iute.
- Roșiile, o parte le-am tăiat in doua, altele le-am lăsat întregi.
- Legumele la final trebuie sa fie aldente, așa ca totul se gătește la foc iute.
- Intr-o tigaie se pune uleiul la încins si se prajeste carnea, pana se evapora sucul lăsat, iar in tigaie rămâne doar ulei.
- Se scot intr-un bol, iar in uleiul rămas se pune ceapa cu un praf de sare.
- Se calesc doar sa devină translucide, apoi adăugăm pe rând apio, ardeii grasi, ardeiul iute și dovleceii.
- După fiecare leguma adăugată, se amesteca bine și nu se adauga altceva, pana nu se înmoaie puțin.
- Repet, foc iute si amestecat mereu in tigaie!
- Când dovlecii s-au inmuiat, in sensul ca nu sunt cruzi, se pun roșiile, iar la final carnea deja gatita.
- Se tine pe foc, pana observam ca, in tigaie se formează un sos gros. Totul durează maxim 30 minute, mai mult timp se pierde la pregătitul legumelor.
- Se gusta, iar dacă e nevoie se adauga sare.
- Chiar dacă ardeiul a fost foarte iute, la final legumele au fost doar picante, ba chiar as spune, ca mai mergea 1/2 ardei iute.
- Se servește optional presarat cu patrunjel verde, alături de pâine proaspăta, sau mămăliguța!
- Din cantitatile folosite, sunt suficiente pentru patru portii.
Comentarii