Ingrediente

  • 1 varza proaspăta, de mărime medie
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi potriviți
  • 1 ardei gras
  • 2 roșii
  • 80 ml ulei
  • 1 pahar apa
  • 1 lingurița cimbru
  • Pătrunjel verde
  • Sare și piper

Instructiuni

  • Varza se toaca mărunt, sau se da pe răzătoarea mare.
  • Ceapa și ardeiul se curată și se taie mărunt.
  • Morcovii se dau pe răzătoarea mare.
  • Intr-un vas antiaderent ( eu am folosit un ceaun de tuci) se pune uleiul, ceapa, morcovii, ardeiul , putina sare și paharul cu apa.Se lasă pe foc, pana scade apa și legumele devin translucide.
  • Se pune varza, se amesteca și se lasă focul mic. Nu se adauga apa, este suficient sucul lăsat de varza.
  • Când este aproape fiarta, se adauga roșiile curățate de pielița și tocate mărunt, sau pasate cu blenderul.Adăugăm acum cimbrul și pătrunjel verde tocat.Se lasă pe foc, pana nu rămâne lichid in vas, iar varza ajunge sa se gătească in ulei.
  • Se pune sare și piper, după gust, iar la final presaram pătrunjel verde.
  • Este o mâncare delicioasa de post, dar se poate consuma lângă friptura, mai ales cea de rata.