Ingrediente

Blat

  • 2 mere
  • 20 g indulcitor Premium gold cu aroma caramel
  • 1 lingura ulei masline
  • 2 linguri apa
  • Scortisoara și ghimbir pudra, după gust

 

  • 2 oua
  • 20 g indulcitor( xilitol)
  • 1 praf de sare
  • 5 g praf de copt
  • Esența vanilie
  • 30 g tarate ovaz macinate
  • 20 g făina bambus
  • 100 g lapte batut 2% grăsime

Bezea

  • 100 g albus
  • 25 g indulcitor
  • 1 lingurița otet

Instructiuni

Pregătim întâi merele.

  • Se curată de coaja, se scoate căsuța semințelor și se taie in 3,4 felii mai groase.
  • Intr-un vas micuț se pune apa, indulcitorul, uleiul, scortisoara și ghimbirul, se trage un clocot și se adauga feliile de mar. Se fierb la foc mic,amestecand mereu, pana se înmoaie merele,dar fără a le fărâma ,iar in vas rămâne aproximativ o lingura de sos gros.
  • Se pregătește o tava de 16 cm diametrul, se căptușește cu hârtie de copt și se asaza feliile de mar, turnând și sosul rămas.

Se pregătește blatul.

  • Se pornește cuptorul la 170 grade.
  • Se amesteca tarate de ovaz macinate, făina de bambus și praful de copt.
  • Intr-un vas se pun ouale, indulcitor, sare, esente și se mixează, pana se topește indulcitorul. Se incorporeaza laptele batut, iar la final ingredientele uscate, mixând, pana obținem o compoziție omogena, care se toarna in tava, peste și între feliile de mar.
  • Se coace la 170 grade, timp de 35-40 minute, pana trece testul scobitorii.
  • Se scoate tava din cuptor, se scoate blatul și se întoarce cu merele in sus, punand blatul iar in tava.

Pregătim bezeaua

  • Se mixează albușurile, când începe sa facă valuri, se adauga indulcitorul, iar când bezeaua este ferma, se incorporeaza oțetul.
  • Se toarna bezeaua peste blat, se nivelează, iar cu dosul unei linguri, apăsând pe bezea și ridicând lingura in sus, facem mici creste, pe toată suprafața ei.
  • Se da tava la cuptor, la 160 grade, timp de 25-30 minute, pana se coace bezeaua, iar deasupra are culoarea caramelului, eventual, ultimele 5 minute, se da drumul la ventilatia cuptorului. Se face testul scobitorii.
  • Se scoate tortul din tava și se lasa la răcit pe grătar.
  • Când este rece complet, se poate felia.
  • In dieta Dukan, tortul se consuma din croaziera, având:
  • - 2 mere, 2 tolerate
  • - 30 g tarate ovaz, 2 linguri
  • - făina bambus, permisă din croaziera
  • - uleiul de masline, permis din din croaziera