Ingrediente
Blat
- 1 ou
 - 15 g tarate ovaz macinate
 - 15 g lapte praf degresat
 - 10 g izolat proteic de zer
 - 5 g tarate pshillium
 - 3 g praf de copt
 - 20 g indulcitor( green sugar Premium)
 - 10 g cacao degresată
 - 1 praf de sare
 
Jeleu de căpșuni
- 150 g căpșuni
 - 30 g indulcitor
 - 5 g gelatina
 
Crema
- 100 g branza degresată cremoasă 0,2% grăsime
 - 150 g iaurt grecesc 2% grăsime
 - Indulcitor și arome, după gust
 - 1 vârf de lingurița cu gelatina vegetala
 
Sirop
- Apa, indulcitor,arome
 
Instructiuni
Blat
- Oul se mixează cu indulcitorul și un praf de sare, pana creste in volum, după care se incorporeaza iaurtul.
 - Ingredientele uscate se amesteca împreuna cu praful de copt și se adauga peste crema de ou. Se mixează câteva secunde, pana se omogenizează compozitia.
 - Pentru copt am folosit doua inele metalice cu diametrul de 12 cm, pe care le-am asezat in tava, pe hârtie de copt.Am turnat compozitia aproximativ egal, in cele doua forme și am copt blaturile la 160 grade, timp de 8-9 minute.Se face testul scobitorii pentru siguranța.
 - Blaturile coapte, le-am lăsat la răcit 2-3 minute, după care cu un cuțit am trecut pe marginea inelului,desprinzând blaturile.
 - Se lasă la răcit pe un grătar .
 - Se poate face un blat dreptunghiular mai mare, care se taie in doua pe vertical, ori se măresc cantitatile de ingrediente, pentru o prajitura mai mare.
 
Jeleu de căpșuni
- Căpșunile spalate și tăiate mai mici, se pun la fiert cu indulcitor, pentru 4-5 minute, după care se pasează cu blenderul, iar piureul obținut se trece prin sita.Gelatina se hidratează in piureul caldut, apoi se da la microunde, câteva secunde, pentru a se topi toată gelatina.Se lasă la răcit la temperatura camerei.
 
Crema
- Branza și iaurtul se omogenizează , se adauga indulcitor și arome, după gust.Se adauga un vârf de lingurița cu gelatina vegetala și se amesteca energic, pana se incorporeaza in crema.
 
Asamblare
- Se asaza pe o farfurie ,inelul metalic folosit la copt.Punem primul blat și-l insiropam cu 3-4 lingurițe se sirop( apa rece+ indulcitor+ arome).Se toarnă toată crema, peste crema punem 3-4 linguri de jeleu de căpșuni și folosim o lingurița, pentru a marmorat crema.Așezăm al doilea blat, la fel însiropat foarte puțin și apăsam ușor blatul, pentru a se lipi de crema.Peste blat se toarnă jeleul și se da la prajitura la frigider, pentru 3-4 ore.
 - Se scoate prajitura din inel, trecând cu cutitul pe marginea ei și ridicând inelul ușor in sus.
 - In dieta Dukan prajitura se consuma din croaziera, având tolerat căpșunile ,150 g=1,5 tolerat, blatul fiind fără tolerate.
 
							
					
                                
                                
                                
                                
Comentarii