Ingrediente

Blat 

  • 1 ou
  • 15 g tarate ovaz macinate
  • 15 g lapte praf degresat
  • 10 g izolat proteic de zer
  • 5 g tarate pshillium 
  • 3 g praf de copt
  • 20 g indulcitor( green sugar Premium)
  • 10 g cacao degresată 
  • 1 praf de sare

Jeleu de căpșuni

  • 150 g căpșuni
  • 30 g indulcitor
  • 5 g gelatina

Crema

  • 100 g branza degresată cremoasă 0,2% grăsime
  • 150 g iaurt grecesc 2% grăsime
  • Indulcitor și arome, după gust
  • 1 vârf de lingurița cu gelatina vegetala

Sirop

  • Apa, indulcitor,arome

Instructiuni

Blat

  • Oul se mixează cu indulcitorul și un praf de sare, pana creste in volum, după care se incorporeaza iaurtul.
  • Ingredientele uscate se amesteca împreuna cu praful de copt și se adauga peste crema de ou. Se mixează câteva secunde, pana se omogenizează compozitia.
  • Pentru copt am folosit doua inele metalice cu diametrul de 12 cm, pe care le-am asezat in tava, pe hârtie de copt.Am turnat compozitia aproximativ egal, in cele doua forme și am copt blaturile la 160 grade, timp de 8-9 minute.Se face testul scobitorii pentru siguranța.
  • Blaturile coapte, le-am lăsat la răcit 2-3 minute, după care  cu un cuțit am trecut pe marginea inelului,desprinzând blaturile.
  • Se lasă la răcit pe un grătar .
  • Se poate face un blat dreptunghiular mai mare, care se taie in doua pe vertical, ori se măresc cantitatile de ingrediente, pentru o prajitura mai mare.

Jeleu de căpșuni

  • Căpșunile spalate și tăiate mai mici, se pun la fiert cu indulcitor, pentru 4-5 minute, după care se pasează cu blenderul, iar piureul obținut se trece prin sita.Gelatina se hidratează in piureul caldut, apoi se da la microunde, câteva secunde, pentru a se topi toată gelatina.Se lasă la răcit la temperatura camerei.

Crema

  • Branza și iaurtul se omogenizează , se adauga indulcitor și arome, după gust.Se adauga un vârf de lingurița cu gelatina vegetala și se amesteca energic, pana se incorporeaza in crema.

Asamblare

  • Se asaza pe o farfurie ,inelul metalic folosit la copt.Punem primul blat și-l insiropam cu 3-4 lingurițe se sirop( apa rece+ indulcitor+ arome).Se toarnă toată crema, peste crema punem 3-4 linguri de jeleu de căpșuni și folosim o lingurița, pentru a marmorat crema.Așezăm al doilea blat, la fel însiropat foarte puțin și apăsam ușor blatul, pentru a se lipi de crema.Peste blat se toarnă jeleul și se da la prajitura la frigider, pentru 3-4 ore.
  • Se scoate prajitura din inel, trecând cu cutitul pe marginea ei și ridicând inelul ușor in sus.
  • In dieta Dukan prajitura se consuma din croaziera, având tolerat căpșunile ,150 g=1,5 tolerat, blatul fiind fără tolerate.