Ingrediente

Blat

  • 9 albușuri (290 g)
  • 100 g indulcitor (xilitol)
  • 1 lingura otet 
  • 1 praf de sare
  • 20 g amidon de porumb

Budinca de zmeura

  • 150 g zmeura congelata
  • 150 g apa
  • 50 g indulcitor
  • 20 g amidon+ 2-3 linguri apa rece

Crema

  • 250 g branza degresată 0,2% grăsime
  • 150 g iaurt grecesc 2% grăsime
  • Îndulcitor și arome, după gust

Decor

  • 50 g zmeura proaspăta

Instructiuni

Blaturi

  • Albușurile se mixează spuma cu un praf de sare. Când încep sa facă vârfuri, se adauga indulcitorul treptat, apoi adăugăm oțetul și mixam, pana obținem o bezea ferma. Cu o spatula se incorporeaza amidonul, folosind mișcări ușoare și largi.
  • Între timp încălzim cuptorul la 80 grade.
  • Pe hârtie de copt trasăm trei cercuri cu diametrul de 18 cm.
  • Bezeaua se întinde pe cele trei cercuri trasate, dar întoarcem hârtia, sa fie cu scrisul in jos.
  • Nivelam bezeaua și coacem blaturile, toate odata, timp de 150 minute, la 80 grade cu ventilatie.
  • La final, se inchide caldura, se lasă usa cuptorului intredeschisa și lasam blaturile încă 15 minute in cuptor.
  • Nu vor fi blaturi crocante, ca la bezea, vom vedea ca, la pipăit se lipește de deget, dar la testul scobitorii, aceasta este curată.
  • Când blaturile sunt reci, se desprinde hârtia de copt și le așezăm pe grătare, pana avem nevoie de ele.

Budinca de zmeura

  • Pentru aceasta am folosit zmeura congelata, care am pus-o la fiert, așa congelata. Se pune apa și indulcitor și se fierbe, pana se desface zmeura. Am lăsat zmeura cu tot cu seminte, fără a le trece prin sita, dar acest lucru, nu a afectat cu nimic gustul budincii.
  • Dizolvăm amidonul in 2-3 linguri de apa rece și-l turnam peste zmeura.
  • Se fierbe, pana obținem consistenta unei budinci.
  • Se da deoparte, amestecand in ea, sa nu facă pojghița deasupra și se folosește la asamblare, cât este puțin calduta, dar foarte puțin, pentru a se putea întinde pe blaturi. Dacă o folosim fierbinte, încălzește crema de branza și va curge, iar dacă o folosim rece, va fi mai dificil de întins.

Crema 

  • Brânza și iaurtul se amesteca împreuna, se adauga esența după plac și indulcitor, după gust. Eu nu am indulcit crema de branza, decât foarte puțin, gândindu-ma ca, blaturile și budinca sunt suficient de dulci.

Asamblare

  • Pe o farfurie întinsa se asaza primul blat, se întinde 1/3  din crema de branza, apoi se pune budinca de zmeura, tot 1/3 din ea, continuind la fel cu celelalte doua blaturi. Fiecare blat se apasă ușor, sa se lipească de budinca.
  • Se da tortul la frigider peste noapte.
  • Se decoreaza cu zmeura proaspăta și se poate felia.
  • Este cel mai delicios tort Dukan, făcut de mine pana acum. Este destul de mare, iar in dieta se consuma in doua zile de croaziera, dar ajunge lejer pentru patru zile. Conține doua tolerate și anume: 200 g zmeura (100 g tolerat/zi) și 40 g amidon (20 g tolerat/zi).