Ingrediente

Blat

  • 6 oua
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri făina
  • 4 linguri ulei
  • 1 praf sare

Crema

  • 600 g smantana cu minim 30% grăsime 
  • 250 g mascarpone
  • Zahăr pudra după gust
  • Nuca prăjită și măcinată , după gust 

Sirop

  • Suc fanta de portocale

Instructiuni

Blat
Este un blat obișnuit de pandișpan.
Se bat albușurile spuma cu sarea,spre final se adauga zaharul pe rând,continuând sa mixam pana totul devine o spuma ferma.Se adauga gălbenușurile,apoi uleiul , mixând la viteza mică, iar la final incorporam făina cernută ,ajutându-ne de o spatula.
Tava de 26 cm diametrul se tapetează cu hârtie.
Compozitia se toarnă in tava și se coace la 175 grade,pana trece testul scobitorii.
Crema 
Se mixează smantana împreuna cu mascarpone, când începe sa facă valuri, se adauga zahăr pudra după gust.Din aceasta frisca dam deoparte cam 1/3 , pentru ultima foaie și decor.In restul de frisca se adauga nuca prăjită și măcinată,cantitatea depinde de gustul fiecăruia și se amesteca cu o spatula.
Asamblare
Blatul rece se taie in trei și se insiropeaza cu suc de portocale.
Asezam pe platou prima foaie însiropata, adăugăm crema cu nuca, a doua foaie, iar crema cu nuca , iar deasupra ultima foaie și frisca simpla care am dat-o deoparte.
Nu e nevoie de inel detașabil pentru asamblare, crema fiind foarte ferma datorită nucilor.
Se poate folosi orice fel de sirop, dar eu am preferat sucul fanta de portocale, pentru ca blatul însiropat împrumuta aroma portocalei din suc.
Tortul se da la rece câteva ore.
Nu este un tort complicat, dar este gustos și unul din torturile preferate ale familiei.