Ingrediente

Blaturi

  • 260 g albus( adunate de la diverse preparate și congelate)
  • 100 g indulcitor
  • 2 linguri otet de mere
  • 10 g făina konjak
  • Un praf de sare

Crema

  • 500 g branza cremoasă degresată 0,2%
  • 2 linguri cacao degresată( sau ness, dacă se vrea pentru faza de atac și nu aveți cacao degresată)
  • Indulcitor după gust

 

Instructiuni

  • Albușurile, dacă au fost la congelator, se decongelează in frigider.
  • Batem spuma albușurile, adăugăm treptat indulcitorul.Când avem o bezea ferma punem oțetul pe rând, iar la final adăugăm făina konjak, mixând la viteza mare, s-o incorporam repede, sa nu facă cocoloașe.
  • Trasăm pe hârtia de copt, cu ajutorul unei farfurii, 3 cercuri, de mărime dorita și așezăm bezeaua pe aceste cercuri, sa obținem trei blaturi, cât de cât egale.
  • Atenție ca bezeaua creste la coacere, chiar dacă se lasă după aceea!
  • Se coc la 100 grade, timp de 50 minute, dar depinde și de cuptorul fiecăruia.
  • Lasam blaturile sa se răcească in cuptor, cu usa cuptorului intredeschisa.

Crema

  • Amestecam toate Ingredientele, pana obținem o crema, după gust.
  • Dacă nu aveți cacao degresată și sunteți la atac, puteți folosi ness.

 

  • Când blaturile s-au răcit, se desprind de pe hârtie, așezăm pe o farfurie primul blat, crema și continuam la fel cu celelalte blaturi.
  • Blaturile sunt moi, nu sunt uscate ca la bezele, pentru ca am avut mult albus, iar indulcitor puțin.

Alte informatii

Pentru zilele de croaziera, se poate servi cu un sos de fructe permise.

100 g fructe congelate
30 ml apa
Fructele se fierb in apa, după care se dau prin sita.Piureul rezultat se pune la fiert cu indulcitor( după gust), pana are consistenta unui sos.
Rezulta in jur de 65 g sos.