Ingrediente
- 150 ml vin
- 20 ml cognac
- 1200 g carne vițel
- 150 g bacon
- 500 g ciuperci întregi sau tăiate in doua
- 4 linguri făina
- 3 cepe
- 3 morcovi
- 6 căței usturoi
- 4 căni supa vita
- O lingura cimbru
- 1/2 lingura zahăr brun
- 1/2 cana bulion
- Sare
- Piper
Instructiuni
- Carnea se taie bucăți mici,se condimentează cu sare,piper și cimbru și se lasă la marinat o ora.
- Se încinge o cratiță și se caleste baconul tăiat felii subtiri,timp de 5 minute.
- Se scoate baconul și se adauga in cratiță carnea de vițel,care se prăjește timp de 5-10 minute.
- In aceeași cratiță se călesc ceapa și morcovii,iar la final usturoiul.
- Se scot legumele și se pun peste carne,intr-un vas acoperit.
- Se face un sos din făina și supa de vita,lăsând sa fiarbă 10 minute.Se adauga cognacul și se mai lasă 2-3 minute pe foc.
- Se adauga carnea,legumele,ciupercile,vinul, zaharul și bulionul.
- Se transfera totul intr-o cratiță cu capac și se da la cuptor pentru 2 ore și jumătate,la foc mediu,pana scade toată zeama, rămânând un sos gros.
Comentarii