Ingrediente

  • 150 ml vin
  • 20 ml cognac
  • 1200 g carne vițel
  • 150 g bacon
  • 500 g ciuperci întregi sau tăiate in doua
  • 4 linguri făina
  • 3 cepe
  • 3 morcovi
  • 6 căței usturoi
  • 4 căni supa vita
  • O lingura cimbru
  • 1/2 lingura zahăr brun
  • 1/2 cana bulion
  • Sare
  • Piper

Instructiuni

  • Carnea se taie bucăți mici,se condimentează cu sare,piper și cimbru și se lasă la marinat o ora.
  • Se încinge o cratiță și se caleste baconul tăiat felii subtiri,timp de 5 minute.
  • Se scoate baconul și se adauga in cratiță carnea de vițel,care se prăjește timp de 5-10 minute.
  • In aceeași cratiță se călesc ceapa și morcovii,iar la final usturoiul.
  • Se scot legumele și se pun peste carne,intr-un vas acoperit.
  • Se face un sos din făina și supa de vita,lăsând sa fiarbă 10 minute.Se adauga cognacul și se mai lasă 2-3 minute pe foc.
  • Se adauga carnea,legumele,ciupercile,vinul, zaharul și bulionul.
  • Se transfera totul intr-o cratiță cu capac și se da la cuptor pentru 2 ore și jumătate,la foc mediu,pana scade toată zeama, rămânând un sos gros.