Ingrediente

  • 1kg carne de berbecuț 
  • Sare
  • Piper
  • Curry
  • 3 cartofi
  • 2 cepe
  • Un morcov
  • Un ardei gras
  • 4-5 căței usturoi
  • 300 g sos de roșii sau 2 linguri pasta tomata

Instructiuni

  • Carnea,condimentata cu sare,piper,curry,se prăjește pe ambele părți intr-o tigaie antiaderenta,pana lasă grăsime,apoi se adauga apa cate puțin ,pana aproape este gatita.
  • Se curată și se toaca bucăți mari legumele.
  • Carnea rumenita,legumele și grăsimea lăsată de carne se pun intr-un vas mai mare ,se acoperă și se da la cuptor pana ce legumele sunt făcute.
  • Se evita amestecatul in vas pentru a nu fărâma prea tare legumele.Spre final adăugăm sosul de roșii.
  • Cand tocana este gata ,se oprește focul și se adauga usturoiul pisat,lăsând vasul acoperit 10-15 minute.
  • Se servește cu pătrunjel verde tocat, alături de o mămăliguța aburinda sau o felie proaspăta de pâine.

Pofta buna!