Ingrediente
- 1kg carne de berbecuț
- Sare
- Piper
- Curry
- 3 cartofi
- 2 cepe
- Un morcov
- Un ardei gras
- 4-5 căței usturoi
- 300 g sos de roșii sau 2 linguri pasta tomata
Instructiuni
- Carnea,condimentata cu sare,piper,curry,se prăjește pe ambele părți intr-o tigaie antiaderenta,pana lasă grăsime,apoi se adauga apa cate puțin ,pana aproape este gatita.
- Se curată și se toaca bucăți mari legumele.
- Carnea rumenita,legumele și grăsimea lăsată de carne se pun intr-un vas mai mare ,se acoperă și se da la cuptor pana ce legumele sunt făcute.
- Se evita amestecatul in vas pentru a nu fărâma prea tare legumele.Spre final adăugăm sosul de roșii.
- Cand tocana este gata ,se oprește focul și se adauga usturoiul pisat,lăsând vasul acoperit 10-15 minute.
- Se servește cu pătrunjel verde tocat, alături de o mămăliguța aburinda sau o felie proaspăta de pâine.
Pofta buna!
Comentarii