Ingrediente

  • 4 pulpe de pui 
  • 2 cepe
  • Un morcov
  • 2-3 linguri ulei
  • 4-5 ardei grasi copți
  • O lingura generoasa de pasta tomata concentrata
  • 5 căței de usturoi
  • Sare
  • Piper

Instructiuni

  • Se spală carnea și se șterge de apa,cu servetele de hârtie.
  • Ceapa se toaca mărunt.
  • Morcovul se taie rondele.
  • Ardeii copți se curată de coaja și seminte,după care se rup fasii.
  • Intr-un vas antiaderent încingem uleiul și prajim carnea pe ambele părți.Adaugam ceapa,morcovul și sare,acoperim
  • vasul cu capac și lasam sa fiarbă la foc domol,pana se înmoaie legumele și carnea este gatita.
  • Adăugăm fâșiile de ardei,lasam pe foc circa 10 minute,după care punem pasta tomata.
  • Se mai lasă pe foc câteva minute,se condimentează cu sare( dacă e nevoie) și piper.
  • Cățeii de usturoi se zdrobesc,se adauga peste tocănița,se acoperă vasul și se oprește focul.
  • Se lasă 5-6 minute,sa se aromatizeze mâncarea cu usturoi,după care se servește,ideal ar fi cu mămăliguța,dar este buna și cu pâine.

Alte informatii

La tocănița se pot folosi pulpe,aripi sau asa cum am folosit eu pulpele,aripile,ficatul și pipota de la o pasare de curte.
Cantitatile sunt suficiente pentru 4 portii.