Ingrediente

Pentru 3 portii

  • 300 g carne de scoici
  • 1 ceapa mai mare
  • 1 ardei gras roșu
  • 200 g sos concentrat de roșii
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurița sare
  • 1/2 lingurița fulgi de ardei iuți
  • 150 ml apa
  • 1 legătura de pătrunjel

Instructiuni

  • Carnea de scoici congelate, se lasă la dezghețat in frigider, după care scoicile se spală in apa rece.
  • Ceapa se toaca mărunt, iar ardeiul se taie felii subtiri.
  • Intr-un vas se pun uleiul, ceapa, ardeiul, sarea și apa. Se gătesc la foc mediu, pana se evapora apa, iar legumele sunt gătite pe jumătate, sa rămână crocante, sau cum se spune “al dente”.
  • Se adauga sosul de roșii, iar dacă este mai subțire, se gătește la foc mare, pana obținem in vas un sos mai gros. Dacă sosul folosit este concentrat, gătim doar 1-2 minute.
  • Peste acest amestec de legume se adauga scoicile spalate. Se gătesc la foc mediu aproximativ 7-8 minute.
  • Se oprește focul, se adauga pătrunjel verde tocat, sare, dacă e cazul si fulgi de ardei iuți, după gust, ori dacă nu ne dorim o tocana picantă, se poate renunța la ei.
  • O mâncare gustoasa, simpla, ușor de preparat, intr-un timp foarte scurt.