Ingrediente
Pentru blat
- 3 morcovi (380 g morcov dat pe răzătoarea mare)
- 1 ou
- 75 g mozarella
- 2 linguri ulei de măsline
- Sare, piper
Umplutura
- 275 g broccoli
- 250 g pulpă vită
- 4 ouă
- 100 ml lapte
- 100 g smântână pasteurizată cu 40% grăsime
- Sare, piper după gust
- 170 g mozarella dată pe răzătoarea mare
Instructiuni
Pentru blat cu diametrul de 30 cm
- Morcovii și mozarella, ambele date pe răzătoarea mare, oul, sare, piper după gust și uleiul, se amestecă bine.
- Într-un vas cu diametrul de 30 cm tapetat cu hârtie de copt, se toarnă compoziția pentru blat și se întinde pe toată suprafața vasului, cat și pe perete lui, ridicand compoziția cam de 2 cm, formând o formă de tartă.
- Vasul se dă în cuptor la 180 grade, timp de 25-30 minute, până când morcovii sunt puțin rumeniți la margine.
Umplutura
- Buchetele de broccoli se fiert în apă cu sare, timp de 3-4 minute. Se scurg de apă și se lasă la răcit.
- Carnea de vită tăiată bucăți lungi și subțiri se prăjesc într-o lingură ulei de măsline. În lipsa pulpei de vită, se poate folosi somon, șuncă, bacon, etc…).
- Într-un vas se pun cele patru ouă, laptele, smântână, sare și piper. Cu telul se amestecă bine, până obținem un sos omogen.
Asamblare
- Peste blatul de morcovi se presară buchetele de broccoli, bucățile de carne, se toarnă sosul de smântână, iar deasupra se pune mozarella dată pe răzătoarea mare.
- Se dă vasul la cuptor, temperatura 180 grade, timp de 25-35 minute, până când tarta este rumenă deasupra.
- Se scoate vasul din cuptor, se lasă la răcit 10 minute, apoi se ridică tarta cu tot cu hârtie și se așază pe un blat de lemn. Cu o spatulă se ridică tarta într-o parte, iar cu mâna liberă se trage hârtia afară.
- Este un deliciu și merită făcută!
Comentarii