Ingrediente

Pentru aceasta reteta, am folosit ingrediente permise din faza de atac, pentru o singura zi.
Dar oricât de gurmanzi am fi, aceasta tarta este destul de mare, pentru a putea fi mâncata intr-o zi, ea cântărind la final, coaptă fiind, 590 grame!
Blat

  • 23 g tarate ovaz(1,5 linguri)
  • 10 g tarate grâu ( 1 lingura)
  • 10 g tarate pshillium ( 1 lingura)
  • 20 g gluten
  • 20 g lapte praf degresat
  • 1 ou
  • 50 ml apa calduta
  • 5 g drojdie proaspăta 
  • 1 praf de sare

Umplutura

  • 250 g mușchi afumat de porc( făcut in casa, conform dietei)
  • 100 g tofu simplu
  • 2 oua
  • 1 lingurița muștar fără zahăr 

Instructiuni

Blat

  • Încălzim cuptorul la 170 grade.
  • Taratele se macină fin.
  • Drojdia se dizolva in apa.
  • Se amesteca ingredientele uscate și sarea. Se adauga oul și apa+ drojdia, amestecand cu lingura, pana obținem o compoziție omogena. Se lasă deoparte 10-15 minute.
  • Intr-o tava de silicon cu baza de 15 cm, se toarnă compozitia, iar cu dosul unei linguri, sau pur și simplu cu degetele umezite cu apa, întindem aluatul, atât la baza, cât și pe margine, inalt, cat ne permite compozitia.

Umplutura

  • Mușchiul afumat, dat prin mașina de tocat și tofu fărămițat se amesteca împreuna. Nu adăugăm sare, deoarece tofu și mușchiul afumat, au destula sare.
  • Cele doua oua se bat intr-un vas cu furculița. Se adauga peste amestecul de carne și tofu, lăsând deoparte 1/4 din ouale bătute, pentru a unge tarta deasupra.
  • Se pune umplutura in tava, iar in oul batut pus deoparte, se adauga o lingurița de muștar fără zahăr.
  • Se amesteca oul și muștarul, iar cu o pensula, ungem atât umplutura, cât și marginea tartei.
  • Se coace timp de 50-60 minute, la 170 grade, dar se face testul scobitorii( dacă intepam umplutura cu o scobitoare și iese lichid tulbure, înseamnă ca, trebuie, sa mai stea la cuptor).
  • Când este gata, se scoate din forma și se lasă la răcit pe un grătar , sau se poate consuma imediat, calda.