Ingrediente

Aluat

  • 100 g apa
  • 20 g ulei de masline
  • 1 lingurița indulcitor
  • 7 g drojdie proaspăta 
  • 60 g tarate ovaz macinate
  • 20 g gluten
  • 25-30 g proteina de soia, sau izolat proteic de zer
  • 1 praf de sare

Umplutura

  • 200 g dovleac crud
  • 1 plic budinca dietetica de vanilie
  • 2 lingurițe indulcitor
  • 1/2 lingurița scortisoara pudra
  • 1 praf de sare

Instructiuni

Aluat 

  • Sa fie mai practic, folosim cântarul pentru lichide.
  • Se pune apa la fiert.
  • Intr-un vas punem uleiul, turnam apa clocotită, o lingurița de indulcitor, amestecam și lasam emulsie deoparte, pana ajunge la temperatura camerei, iar atunci adăugăm drojdia, taratele de ovaz, amestecam bine, acoperim vasul și lasam aceasta maia, sa dospeasca, pana își dublează volumul.
  • Se adauga glutenul, proteina de soia pe rând, un praf de sare, framantand aluatul cu mâna, pana devine omogen și puțin elastic, apoi se da deoparte, sa pregătim umplutura.
  • Dovleacul curățat de coaja și seminte se da pe răzătoarea mare. Cele 200 g sunt cântărite, după ce dovleacul a fost dat pe răzătoare.
  • Se adauga indulcitorul, scortisoara, un praf de sare și budinca dietetica. Se amesteca bine.
  • Se încălzește cuptorul la 180 grade.
  • Tava folosită are 17 cm diametru și 2 cm înălțime, fiind antiaderenta, nu a fost nevoie de hârtie de copt.
  • Întindem cu sucitorul jumătate de aluat, iar cu rola specială pentru foietaje și plăcinte, facem grilajul pentru a acoperi umplutura. Cine nu are rolă , poate face câteva fasii subtiri de aluat și asezate deasupra umpluturi, formând niște romburi din acele fasii.
  • Se întinde restul aluatului cu sucitorul, sa fie mai mare decât diametrul tavii, se asaza in tava și pe marginea ei, se înțeapă cu furculița, se pune umplutura, deasupra așezăm grilajul făcut înainte, iar cu mâna apăsam ușor pe margini, sa facă priza cu aluatul asezat in tava.
  • Din surplusul rămas de la grilaj, am făcut câteva floricele, pe care le-am asezat pe margine.
  • Se da tava la cuptor, la 180 grade, pentru 20 minute, se scoate și se unge tarta cu galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte, dupa care se coace încă 20 minute.
  • Tarta se scoate din tava și se răcește pe un grătar.
  • Când este complet rece, se feliază.
  • In dieta Dukan tarta se consuma in doua zile de croaziera pl, având:
  • -tarate de ovaz, portia pentru 2 zile
  • -uleiul de masline, permis pentru doua zile
  • dovleacul, permis din croaziera pl.
  •  budinca dietetica conține făina de konjak, in loc de amidon, iar in galeria foto, găsiți poze cu rolă folosita, budinca dietetica si etapele făcute pentru aceasta tarta.