Ingrediente

Aluat pentru tarta

  • 1 ou
  • 20 g indulcitor
  • 60 g tarate ovaz macinate
  • 20 g tarate pshillium 
  • 20 g gluten
  • 5 g praf de copt
  • 100 g iaurt grecesc 2% grăsime 
  • 1 praf de sare
  • Esența vanilie

Umplutura

  • 40 g amidon de porumb
  • 40 g ciocolata cu 85% cacao
  • 500 ml lapte
  • 32 g nuca măcinată
  • 10 g cacao degresată
  • 1 praf de sare
  • Indulcitor și arome după gust

Instructiuni

Aluat

  • Tava de silicon de 16 cm. la baza și 18 cm. partea de sus, înălțime 5 cm.( asta am folosit eu), sau o tava specială pentru tarta de 20 cm.și mai puțin înaltă.
  • Oul, indulcitorul, sarea și esența se pun intr-un vas și se amesteca cu furculița.
  • Taratele, glutenul și praful de copt se amesteca împreuna, se adauga peste oul batut, se pune iaurtul și se amesteca cu lingura.
  • Se lasă deoparte 10-15 minute. 
  • Se umezesc palmele cu apa și se frământa aluatul, pana devine maleabil si nu se rupe la frământat.
  • Se îmbracă tava cu aluat, atât baza, cât și marginea ei, ajutându- ne de palmele umezite cu apa.
  • Se înțeapă aluatul cu furculița și se da tava la cuptor, la 175 grade, timp de 15-20 minute, pana se rumenește.
  • Se scoate tarta din tava și se lasă la răcit.

Umplutura

  • Amidonul și cacaua se amesteca cu 150 ml lapte rece.
  • Restul de lapte se pune la fiert cu un praf de sare și 2 linguri de indulcitor.
  • Când laptele da in clocot, se toarnă amestecul de lapte+ cacao+ amidon și ciocolata rupta bucăți. Se fierbe, pana obținem un sos de consistenta budinci.
  • Se gusta și se adauga indulcitor, dacă este cazul.
  • Se da deoparte, se adauga esența de rom și 1/2 din cantitatea de nuca măcinată.
  • Se amesteca bine și se toarnă in tarta coaptă.
  • Peste crema se presara restul de nuca măcinată și se da la rece câteva ore, sau peste noapte.
  • In dieta Dukan, tarta se consuma in doua zile de croaziera și conține:
  • - tarate de ovaz, 60 g= 4 linguri
  • - tarate de pshillium, 20 grame= 2 linguri
  • - 40 g amidon, tolerat pentru 2 zile
  • -40 g ciocolata, tolerat pentru 2 zile
  • - nuca măcinată, permisă pentru 2 zile in locul uleiului de masline
  • - cacao degresată, permisă din atac