Ingrediente

Aluat 

  • 30 g tarate ovaz macinate
  • 10 g tarate grâu
  • 10 g tarate pshillium 
  • 20 g făina integrala de grau
  • 15 g făina bambus
  • 15 g gluten
  • 20 g lapte praf degresat
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 20 g indulcitor
  • 110 ml lapte

Umplutura

  • 500 g branza grunzoasa 0,5% grăsime
  • 2 oua mari
  • 20 g fructe goji uscate
  • 5 g făina konjak
  • Indulcitor și arome după gust
  • 1 praf de sare

Instructiuni

Aluat

  • Amestecam ingredientele uscate, praful de copt și sarea.
  • Oul se bate cu un tel împreuna cu indulcitorul.Se adauga laptele peste oul batut și se toarnă peste amestecul uscat.
  • Se omogenizează cu o lingura și se da deoparte 10-15 minute.

Umplutura

  • Branza, indulcitorul și aromele se amesteca bine.
  • Se bat doua oua separat cu un praf de sare și se toarnă peste branza, lăsând puțin ou batut, pentru uns tarta.
  • Se omogenizează ouale bătute cu branza, adăugând și fructele goji.
  • Se încălzește cuptorul la 160 grade.
  • O tava de tarta cu diametrul de 23 cm se unge cu puțin ulei de masline, sau puteți omite uleiul, dacă folositi hârtie de copt, ori folositi forma de silicon.
  • După cele 15 minute de odihna al aluatului, vom observa ca, s-a întărit suficient, cât sa se modeleze ușor.
  • Se umezesc palmele cu apa, se ia aluatul in mâini, ii dam forma unei bile și o așezăm in tava. Se întinde uniform pe toată tava, atât la baza, cât și partea laterala. Cu palmele ridicam aluatul in sus, pe perele tavii, incercand, sa întindem aluatul  cât mai uniform peste tot.
  • Se înțeapă cu furculița baza tartei, dupa care se toarnă branza, se nivelează cu o spatula și se unge cu ou.
  • Se coacă 25 minute la 160 grade cu ventilatie sus-jos, apoi se scade focul la 140 grade, tot cu ventilatie și se coacă tarta încă 20-25 minute, pana ce umplutura de branza trece testul scobitorii.
  • Se scoate din cuptor și se lasă in tava încă 10 minute, după care, cu ajutorul unei palete, se desprinde ușor și se asaza pe un grătar, sa se răcească complet.
  • Se feliază, când e rece și se pudreaza( optional) cu indulcitor pudra( orice indulcitor se da la râșnița, pana devine pudra).
  • In dieta Dukan, tarta se poate consuma intr-o singura zi de croaziera, având taratele de ovaz, grâu și pshillium permise/zi, făina de bambus permisă din croaziera, la fel și uleiul de masline folosit la uns tava, iar ca tolerat avem cele 20 g făina integrala, 1 tolerat/zi.