Ingrediente
Pentru 2-3 portii
- 2 porumbei
- 1 ceapa
- 15 g tarate ovaz
- 1 ou
- Măruntaie de porumbel, sau in lipsa lor, ficat și pipote de pui
- Sare și piper după gust
Instructiuni
- Se curată și se spală bine porumbeii.
- Măruntaiele nu le-am cantarit, din neglijența, dar au fost cam un pumn, cat încap in mâna.
- Intr-o tigaie se pun măruntaiele tăiate mărunt, 1/2 de ceapa si o ceșcuța de apa. Se presara sare si se gătesc împreuna, la foc mic, pana scade apa.
- Între timp cântărim taratele si batem oul intr-un vas, cu puțin piper.
- Peste maruntaie se incorporeaza taratele, apoi oul batut. Se da tigaia de pe foc si se amesteca umplutura. Oul nu trebuie gătit, ci sa obținem o omleta moale.
- Se umplu porumbeii, si se coase cu ata alimentara, sa nu curga umplutura la fiert, iar pulpele si aripile se leagă, sa nu se “cracaneze” la fiert.
- Se acoperă cu apa, cât sa depășească cu doua degete porumbeii si se pun la fiert.
- Aceștia vor fierbe in minim doua ore. Cel puțin atât au fiert, cei care i-am avut.
- Se îndepărtează, spuma care se formează, apoi se adauga la fiert restul de ceapa.
- Verificam porumbeii, sa fie fierți, introducând o scobitoare in pieptul lor. Dacă intra ușor, înseamnă ca sunt gata.
- Se scot porumbeii din oala, se îndepărtează ata alimentara, iar supa se strecoară prin sita, pentru a îndepărta ceapa.
- Supa limpede se condimentează cu sare si piper, după gust.
- Porumbeii au un gust deosebit, iar supa este foarte delicioasa.
- Umplutura si carnea de porumbel sunt grozave, alături de o salata de sfecla roșie cu hrean, dar deja trecem la alta etapa a dietei.
- In lipsa porumbeilor se folosesc alte păsări mici (potârnichi, prepelițe, cocoșei de munte, pui Coquelet), iar timpul de gătire se ajustează, in funcție de tipul păsării.
- In dieta, pentru consum, se îndepărtează pielea, iar aceasta supa, umplutura și carnea de porumbel se consuma din prima faza a dietei, cea de atac.
Comentarii