Ingrediente

  • 40 ml ulei
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 375 g linte roșie
  • 1,5 litri apa
  • 1 lingurița sare
  • 1/2 lingurița piper
  • 1 lingurița paprica

Instructiuni

  • Curatam legumele, iar lintea se pune intr-o sita si se spală sub jet de apa rece, îndepărtând eventualele corpuri străine.
  • Se pune ulei intr-un vas, se adauga ceapa si sarea. Se caleste la foc mic, doar cât devine translucida.
  • Se adauga morcovul, cartoful, lintea spălata si apa. Se pune piper, paprica si se fierbe la foc mic 35-40 minute, pana ce legumele s-au inmuiat.
  • Se ia vasul de pe foc, iar cu blenderul vertical se pasează compozitia, pana obținem o crema fina. 
  • Se adauga sare și piper, dacă este cazul.
  • In reteta care am primit-o, se folosea o lingura de făina, care se caleste imediat, după ceapa, dar având cartof, morcov și linte fiarta, m-am gândit, ca acea lingura de făina nu își avea rostul. In galeria foto este o imagine cu rețeta, după care m-am inspirat.
  • Noi am servit aceasta supa de linte, alături de crutoane, făcute din pâine mai veche, tăiată bucăți mici, stropite cu ulei de masline și uscate la cuptor.