Curatam legumele, iar lintea se pune intr-o sita si se spală sub jet de apa rece, îndepărtând eventualele corpuri străine.
Se pune ulei intr-un vas, se adauga ceapa si sarea. Se caleste la foc mic, doar cât devine translucida.
Se adauga morcovul, cartoful, lintea spălata si apa. Se pune piper, paprica si se fierbe la foc mic 35-40 minute, pana ce legumele s-au inmuiat.
Se ia vasul de pe foc, iar cu blenderul vertical se pasează compozitia, pana obținem o crema fina.
Se adauga sare și piper, dacă este cazul.
In reteta care am primit-o, se folosea o lingura de făina, care se caleste imediat, după ceapa, dar având cartof, morcov și linte fiarta, m-am gândit, ca acea lingura de făina nu își avea rostul. In galeria foto este o imagine cu rețeta, după care m-am inspirat.
Noi am servit aceasta supa de linte, alături de crutoane, făcute din pâine mai veche, tăiată bucăți mici, stropite cu ulei de masline și uscate la cuptor.
Comentarii