Ingrediente
- 40 ml ulei
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 cartof
- 375 g linte roșie
- 1,5 litri apa
- 1 lingurița sare
- 1/2 lingurița piper
- 1 lingurița paprica
Instructiuni
- Curatam legumele, iar lintea se pune intr-o sita si se spală sub jet de apa rece, îndepărtând eventualele corpuri străine.
- Se pune ulei intr-un vas, se adauga ceapa si sarea. Se caleste la foc mic, doar cât devine translucida.
- Se adauga morcovul, cartoful, lintea spălata si apa. Se pune piper, paprica si se fierbe la foc mic 35-40 minute, pana ce legumele s-au inmuiat.
- Se ia vasul de pe foc, iar cu blenderul vertical se pasează compozitia, pana obținem o crema fina.
- Se adauga sare și piper, dacă este cazul.
- In reteta care am primit-o, se folosea o lingura de făina, care se caleste imediat, după ceapa, dar având cartof, morcov și linte fiarta, m-am gândit, ca acea lingura de făina nu își avea rostul. In galeria foto este o imagine cu rețeta, după care m-am inspirat.
- Noi am servit aceasta supa de linte, alături de crutoane, făcute din pâine mai veche, tăiată bucăți mici, stropite cu ulei de masline și uscate la cuptor.
 
							 
					 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                
Comentarii