Ingrediente

  • 1 kg ciuperci pleurotus 
  • 2 l supa de pasare, un morcov (care l-am folosit la decor)
  • 300 g smantana pentru gătit 32% grăsime 
  • 3 gălbenușuri 

Pentru pesto

  • O legătura pătrunjel
  • 2-3 căței usturoi
  • 35-40 ml ulei de masline
  • Sare și piper

Instructiuni

  • Ciupercile curățate și tăiate mai mărunt, se pun la fiert in supa de pasare , adăugăm și morcovul curățat, dar intreg.Nu durează mult, iar ciupercile pleurotus nu trebuie sa fiarbă timp îndelungat, 15-20 minute, sunt suficiente, altminteri  devin buretoase.
  • Ciupercile se pot și cali in ulei de masline și puse apoi in supa( eu am ales prima varianta).
  • Între timp amestecam gălbenușurile cu smantana,iar când supa este gata, o dregem cu acest amestec, adăugând puțin cate puțin din supa fierbinte, peste smantana.
  • Pentru pesto, punem toate ingredientele in vasul blenderului și mixam pana obținem o pasta.
  • Se poate pune direct in supa, sau servit separat.
  • Pentru o supa dietetica, folosim iaurt grecesc in loc de smantana.