Ingrediente
- 1 kg ciuperci pleurotus
- 2 l supa de pasare, un morcov (care l-am folosit la decor)
- 300 g smantana pentru gătit 32% grăsime
- 3 gălbenușuri
Pentru pesto
- O legătura pătrunjel
- 2-3 căței usturoi
- 35-40 ml ulei de masline
- Sare și piper
Instructiuni
- Ciupercile curățate și tăiate mai mărunt, se pun la fiert in supa de pasare , adăugăm și morcovul curățat, dar intreg.Nu durează mult, iar ciupercile pleurotus nu trebuie sa fiarbă timp îndelungat, 15-20 minute, sunt suficiente, altminteri devin buretoase.
- Ciupercile se pot și cali in ulei de masline și puse apoi in supa( eu am ales prima varianta).
- Între timp amestecam gălbenușurile cu smantana,iar când supa este gata, o dregem cu acest amestec, adăugând puțin cate puțin din supa fierbinte, peste smantana.
- Pentru pesto, punem toate ingredientele in vasul blenderului și mixam pana obținem o pasta.
- Se poate pune direct in supa, sau servit separat.
- Pentru o supa dietetica, folosim iaurt grecesc in loc de smantana.
Comentarii