Ingrediente

  • 300 ml supa de vita cu legume
  • 1 fir de praz
  • Condimente: sare, piper, sumac, fulgi de ardei iuți
  • 1/2 lingurița ulei de masline, pentru decor

Instructiuni

  • Supa de vita cu legume, am obținut-o, făcând familiei salata de boeuf.
  • Am spalat bine carnea de vita (pulpa) și am pus-o la fiert in apa cu o lingura de sare, am lăsat sa tragă un clocot, apoi am scos carnea, am pus apa curată, doar cât sa acopere carnea și am pus-o la fiert la multicooker aproape o ora și jumătate.
  • Am scos carnea și am adăugat rădăcinoasele in supa de carne, curățate de coaja (morcovi, rădăcini de pătrunjel și păstârnac). Pentru salata de boeuf, cartofii i-am fiert separat.
  • Din aceasta supa bogata in gust de vita și legume, am folosit 300 ml, in care am fiert prazul, tăiat bucăți mici, atât partea albă, cât și din cea verde, atât cât a fost frageda, înlăturând stratul exterior.
  • Când prazul a fost fiert, am pasat cu blenderul vertical, pana am obținut o crema fina.
  • Am condimentat cu sare, piper, sumac, fulgi de ardei iuți, câteva picături de ulei de masline. Nu a fost nevoie sa adaug iaurt, gustul fiind destul de bogat, supa destul de fina și cremoasă.
  • In retetele clasice, se folosesc cartofi, unt, smantana, etc…și se consuma cu cașcaval, parmezan, crutoane, dar de, nu-i pentru dieta!