Ingrediente

  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 2 dovlecei
  • 1 cartof 
  • 1 cartof dulce
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 pahare apa
  • Sare
  • Piper
  • 150 g dovleac copt
  • Suplimentar 150-200 ml supa de legume sau apa fierbinte

 

Instructiuni

  • Dovleacul a fost copt inainte( felii de dovleac învelite in hârtie de copt, așezate in tava și date la cuptor).
  • Legumele curățate și spalate, se taie felii mari.
  • Intr-un vas yena așezăm legumele, le dam cu sare și piper, le stropim cu ulei, adăugăm apa și se da la cuptor, la foc potrivit,pana se gătesc legumele.
  • Când legumele sunt gata, se pun in vasul blenderului, se adauga dovleacul și lichidul din vasul yena.Se blenduiesc, adăugând supa sau apa, după consistenta dorita.
  • Supa crema se condimentează cu nucsoara( optional).Se servește cu crutoane sau pâine prăjită.