Ingrediente
- 1 ceapa mare
- 2 morcovi
- 2 dovlecei
- 1 cartof
- 1 cartof dulce
- 2 linguri ulei masline
- 2 pahare apa
- Sare
- Piper
- 150 g dovleac copt
- Suplimentar 150-200 ml supa de legume sau apa fierbinte
Instructiuni
- Dovleacul a fost copt inainte( felii de dovleac învelite in hârtie de copt, așezate in tava și date la cuptor).
- Legumele curățate și spalate, se taie felii mari.
- Intr-un vas yena așezăm legumele, le dam cu sare și piper, le stropim cu ulei, adăugăm apa și se da la cuptor, la foc potrivit,pana se gătesc legumele.
- Când legumele sunt gata, se pun in vasul blenderului, se adauga dovleacul și lichidul din vasul yena.Se blenduiesc, adăugând supa sau apa, după consistenta dorita.
- Supa crema se condimentează cu nucsoara( optional).Se servește cu crutoane sau pâine prăjită.
Comentarii