Ingrediente

300-400 g dovleac
2 morcovi
1-2 cepe
O rădăcina de pătrunjel
2-3 linguri de masline 
100 g smantana
Sare
Piper

Instructiuni

Curățăm și tocam bucăți mari legumele,se pun la fiert cu apa cât sa le cuprindă.
Când legumele sunt fierte,se scot și se pun in vasul blenderului.
Apa in care au fiert legumele se păstrează.
Pasăm legumele,subtiem cu apa in care au fiert,adăugăm uleiul și smantana.
Totul se face cu blenderul.
Se condimentează cu sare și piper.
Se consuma alături de crutoane.

Alte informatii

Cine dorește,poate înlocui smantana cu iaurt grecesc.
O alta varianta ar fi ca legumele sa fie gătite la cuptor,învelite in hârtie de copt,când sunt gata se pasează și se subțiază cu supa de carne,supa de legume,apa fiarta sau lapte.