Ingrediente

  • 1 fir praz
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 2 cartofi
  • 2 căței usturoi
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 pahare apa
  • 100 ml smantana pentru gătit 32% grăsime
  • 5-6 ardei kapia copți
  • Sare, piper, cimbru

Instructiuni

  • Ardeii kapia copți, ii aveam deja la congelator, așa ca , acum am trecut peste aceasta etapa, de a coace și curată ardeii de pielița și seminte.
  • Toate legumele se curată, se spală și se taie in felii mari.Se dau cu sare, piper și cimbru ( 1/2 lingurița, sau mai mult, după gust).
  • Se pun legumele tocate in vas yena, se adauga uleiul , apa și se gătesc in cuptor, cu capacul pus pe vas, timp de 35-40 minute.
  • Legumele gătite și ardeii kapia copți, se pun in vasul blenderului, mixam, adăugând din lichidul din vasul yena, pana ajungem la consistenta unei supe crema.La final adăugăm smantana, mixând puțin, cât sa se încorporeze in supa.
  • Noi am servit fierbinte ,cu parmezan ras deasupra.