Sparanghelul se spală sub jet de apa rece și se îndepărtează partea lemnoasă.
Se gătesc la aburi câteva minute.Verificăm sparanghelul cu o scobitoare, dacă intra ușor ,inseamna ca sunt gata.
Se clătesc cu apa rece, sa-și păstreze culoarea și se lasă la scurs.
Intr-o tigaie punem 2 linguri ulei sau ulei de masline și calim sparanghelul 2-3 minute, scuturand din când in când tigaia.
După ce s-au călit, se presara cu sare , iar eu le-am pus pe prosop de hârtie, pentru a absoarbe excesul de ulei.
Pentru un gust mai bun și pentru cei ce nu postesc, putem înlocui uleiul cu unt, sau putem folosi ulei de masline+ unt.
Sparanghelul se poate gati la abur, la aparatul de gătit cu abur, sau pentru cei ce nu au acest aparat , pot folosi o sita unde așezăm sparanghelul iar aceasta sita se așeaza pe un vas cu apa, sau pur și simplu se pot fierb 3-4 minute in apa cu putina sare.
Comentarii