Ingrediente

  • 200 g somon proaspăt 
  • 2 lingurițe muștar fără zahăr
  • 1 lingura tarate pshillium 
  • Pătrunjel proaspăt

Instructiuni

  • Se încălzește cuptorul la 180 grade.
  • Am îndepărtat pielea de pe somon și am sters grăsimea cu servetele de hârtie , pentru a se lipi mai bine muștarul.
  • Patrunjelul verde tocat și muștarul se amesteca, iar cu aceasta pasta se unge bucata de somon pe toate părțile.
  • Se presara taratele de pshillium, nu tăvălim pestele prin tarate, ca atunci ,am avea nevoie de mai mult pshillium .
  • Se asaza in tava, pe hârtie de copt și se coace in cuptorul preîncălzit, 10-12 minute, la 180 grade cu ventilatie, încălzire sus-jos. Dacă avem bucăți de somon mai mici, timpul de gătire se reduce la 7-8 minute. Somonul trebuie sa aibe crusta crocanta la exterior, iar interiorul trebuie, sa rămână suculent, dar nu crud.
  • Este cel mai bun preparat din somon, pe care l-am gătit și mâncat pana acum.
  • Nu am folosit sare și piper, pentru ca, muștarul este sarat și puțin picant.