Am îndepărtat pielea de pe somon și am sters grăsimea cu servetele de hârtie , pentru a se lipi mai bine muștarul.
Patrunjelul verde tocat și muștarul se amesteca, iar cu aceasta pasta se unge bucata de somon pe toate părțile.
Se presara taratele de pshillium, nu tăvălim pestele prin tarate, ca atunci ,am avea nevoie de mai mult pshillium .
Se asaza in tava, pe hârtie de copt și se coace in cuptorul preîncălzit, 10-12 minute, la 180 grade cu ventilatie, încălzire sus-jos. Dacă avem bucăți de somon mai mici, timpul de gătire se reduce la 7-8 minute. Somonul trebuie sa aibe crusta crocanta la exterior, iar interiorul trebuie, sa rămână suculent, dar nu crud.
Este cel mai bun preparat din somon, pe care l-am gătit și mâncat pana acum.
Nu am folosit sare și piper, pentru ca, muștarul este sarat și puțin picant.
Comentarii