Ingrediente

  • 100 g orez konjak fără clatire
  • 400 g pulpa vita și porc ,tocate la mașina 
  • 1 fir de praz tocat mărunt
  • 1 morcov dat pe răzătoarea mică
  • Pătrunjel și mărar verde tocat
  • Sare și piper( după gust)
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingura pasta tomata fără zahăr
  • 1 ou
  • Frunze de varza murata,desarate in apa calduta( le-am avut la congelator)

Instructiuni

  • Toate ingredientele se amesteca bine .
  • Înfășurăm in frunza de varza, cate o lingura din compozitia de sarmale și le așezăm intr-un vas.
  • Când sunt gata, se pune apa cât sa acopere sarmalele,punem un capac pe vas și se pun la fiert in cuptor, pe ochiul aragazului sau la multicooker , cum am făcut eu,la programul de tocana cu carne( 2 ore, 100 grade).
  • După ce au fost fierte, am scurs apa rămasă in oala.
  • Am umplut cu aceasta compoziție doi ardei grasi și i-am fiert împreuna cu sarmalele, așa toate sarmalele au căpătat un gust ușor de ardei.
  • In dieta se consuma din croaziera pl.