Ingrediente

  • 3 dovlecei medii
  • 2 linguri ulei masline
  • 200 g iaurt grecesc 10% grăsime, sau degresat sau semidegresat pentru o salata light 
  • 2 căței usturoi
  • mărar
  • fulgi de ardei iuți
  • 3-4 bucăți miez de nuca

Instructiuni

 

  • Iaurtul se pune la scurs, intr-un tifon, pentru 2-3 ore.
  • Dovleceii se curată de coaja ,se dau pe răzătoarea mare, se pune putina sare, se lasă 10 minute,sa lase cât mai mult suc, dupa care se stoarc bine cu mâna și se calesc in ulei de masline, pana se evapora tot sucul.Se pune iar la scurs, pana se răcesc.
  • Se amesteca dovleceii și iaurtul, se adauga usturoiul presat, bucăți de nuca tocate,mărar și sare, după gust.
  • Se presara deasupra fulgi de ardei iuți ,miez de nuca tocat mărunt și puțin sumac.