Ingrediente

  • 3 bucăți mici de sfecla roșie
  • 2 legături pătrunjel
  • 2-3 căței usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • sare după gust
  • nuci, alune, muguri de pin,etc…

Instructiuni

  • Sfecla roșie se inveleste in hârtie de copt, se pun intr-o tava și se da la cuptor, la 180 grade, pana intra scobitoarea in ele.
  • Se lasă la răcit, se curată de coaja și se taie cubulete.
  • Se spală și se toaca pătrunjelul, iar usturoiul curățat se trece prin presa.
  • Se pun toate legumele intr-un vas, se adauga uleiul și zeama de lamaie.
  • Se condimentează cu sare după gust.
  • Salata de sfecla se da la rece, măcar 2-3 ore. Dacă la început ni se pare acru și cu gust intens de usturoi, după ce sta la frigider, se diminuează gustul, sfecla absorbind din zeama de lamaie și aroma de usturoi.
  • Se presara deasupra alune, nuci tocate, muguri de pin, etc…
  • Salata este delicioasa alături de friptura de porc, vita, sau servita simpla, fiind un preparat de post.