Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura crema de cocos
  • 1 cățel de usturoi
  • Condimente: sare, fulgi de ardei iuți, sumac
  • 2-3 bucăți miez de nuca

Instructiuni

  • Cutia cu crema de cocos se tine la frigider, pentru a se întări crema, care se ridica deasupra, iar lichidul rămâne la fundul cutiei. Folosim pentru salata doar crema intarita, care se strânge cu o lingura, se pune intr-un vas si se lasă la temperatura camerei.
  • Dovleceii se dau pe răzătoarea mare, se presara putina sare peste ei, se pun intr-un tifon, sau intr-o sita si se lasă, sa se scurga zeama. 
  • Se scurg bine si se calesc in ulei de masline, sa se evapore tot lichidul, apoi se pun intr-un vas, sa se răcească.
  • Se adauga crema de cocos, condimentele, usturoiul trecut prin presa, iar deasupra se presara miez de nuca tocat, fulgi de ardei si sumac.
  • In dieta Dukan, salata se consuma din croaziera, având tolerat crema de cocos ( 2 linguri= 1 tolerat/zi).