Ingrediente

  • 4-5 buchete de conopida
  • 1/2 piept pasare

Maioneza

  • 1 ou
  • 1 lingurița muștar fără zahăr 
  • 4-5 linguri lapte batut cu 2% grăsime 
  • Sare, piper
  • 2-3 căței usturoi

Instructiuni

  • Conopida se fierbe in apa cu sare, timp de 4-5 minute, apoi se scoate din apa in care a fiert și se lasă la răcit.
  • Carnea, fie se fierbe, ori se gateste la grill sau cuptor. Eu am avut 1/2 de piept, de la un pui destul de mare, care a fost gătit intreg la cuptor. Cum se muta dintr-un loc in altul, prin frigider, m-am gândit, sa-l folosesc in aceasta salata.
  • Conopida fiarta și răcita se toaca mărunt, iar carnea se taie cubulete.

Maioneza

  • Se fierbe tare un ou mai mare. Se curată de coaja și se pune intr-un vas.
  • Se adauga muștarul, 2-3 linguri de lapte batut și cateii de usturoi curatati și feliați.
  • Se pasează cu blenderul vertical, pana obținem o crema. Dacă e nevoie, se mai adauga lapte batut pentru ca maioneza sa fie mai fluida. Totul se pasează, pana ce nu se simt bucăți de usturoi in maioneza.
  • Putem folosi orice lactat semidegresat, sau cu grăsime 0%, după plac, sau ce avem acasă in acel moment.
  • Se amesteca toate ingredientele, se adauga sare și piper după gust.
  • Salata devine mai buna, dacă sta  la frigider 2-3 ore înainte de consum.