Ingrediente

  • 350 g conopida 
  • 3 oua 
  • 150 g iaurt grecesc semidegresat
  • 2 lingurițe muștar fără zahăr
  • 2 linguri ulei de masline
  • 30 g fructe uscate goji

Instructiuni

  • Pentru prima data am mâncat aceasta salata la Sibiu, mi-a plăcut gustul, chiar dacă era făcută cu maioneza clasica, in care era adăugat iaurt grecesc, iar in salata erau puse fructe uscate (stafide, merisoare, caise, etc…)
  • Am încercat varianta dukanizata, chiar dacă nu sunt fan conopida, insa pot spune, ca e o salata delicioasa, crocanta și dulceaga, iar alături de o friptura este excelenta.
  • Conopida cruda se rupe buchetele si se taie mărunt cu un cuțit, doar partea superioară, fără codite si se pun intr-un vas (tocata, a cantarit 350 g).
  • Ouăle se fierb tari, se lasă la răcit si se curată de coaja.
  • In vasul blenderului punem toate ingredientele pentru maioneza (ouale fierte, albus+ galbenus, iaurtul, muștarul si uleiul). Se pasează împreuna, pana obținem un sos uniform.
  • Se toarnă peste conopida mărunțită, se pun fructele goji si se amesteca bine.
  • Salata se pune intr-un bol si se lasă la frigider peste noapte, pentru a se înmuia fructele goji, iar salata devine dulceaga de la ele.
  • Se poate adauga sare si piper, după gust, insa eu nu am pus nimic.
  • O salata simpla, dietetica si foarte gustoasa!