Ingrediente
- 350 g conopida
- 3 oua
- 150 g iaurt grecesc semidegresat
- 2 lingurițe muștar fără zahăr
- 2 linguri ulei de masline
- 30 g fructe uscate goji
Instructiuni
- Pentru prima data am mâncat aceasta salata la Sibiu, mi-a plăcut gustul, chiar dacă era făcută cu maioneza clasica, in care era adăugat iaurt grecesc, iar in salata erau puse fructe uscate (stafide, merisoare, caise, etc…)
- Am încercat varianta dukanizata, chiar dacă nu sunt fan conopida, insa pot spune, ca e o salata delicioasa, crocanta și dulceaga, iar alături de o friptura este excelenta.
- Conopida cruda se rupe buchetele si se taie mărunt cu un cuțit, doar partea superioară, fără codite si se pun intr-un vas (tocata, a cantarit 350 g).
- Ouăle se fierb tari, se lasă la răcit si se curată de coaja.
- In vasul blenderului punem toate ingredientele pentru maioneza (ouale fierte, albus+ galbenus, iaurtul, muștarul si uleiul). Se pasează împreuna, pana obținem un sos uniform.
- Se toarnă peste conopida mărunțită, se pun fructele goji si se amesteca bine.
- Salata se pune intr-un bol si se lasă la frigider peste noapte, pentru a se înmuia fructele goji, iar salata devine dulceaga de la ele.
- Se poate adauga sare si piper, după gust, insa eu nu am pus nimic.
- O salata simpla, dietetica si foarte gustoasa!
Comentarii