Pentru prima data am mâncat aceasta salata la Sibiu, mi-a plăcut gustul, chiar dacă era făcută cu maioneza clasica, in care era adăugat iaurt grecesc, iar in salata erau puse fructe uscate (stafide, merisoare, caise, etc…)
Am încercat varianta dukanizata, chiar dacă nu sunt fan conopida, insa pot spune, ca e o salata delicioasa, crocanta și dulceaga, iar alături de o friptura este excelenta.
Conopida cruda se rupe buchetele si se taie mărunt cu un cuțit, doar partea superioară, fără codite si se pun intr-un vas (tocata, a cantarit 350 g).
Ouăle se fierb tari, se lasă la răcit si se curată de coaja.
In vasul blenderului punem toate ingredientele pentru maioneza (ouale fierte, albus+ galbenus, iaurtul, muștarul si uleiul). Se pasează împreuna, pana obținem un sos uniform.
Se toarnă peste conopida mărunțită, se pun fructele goji si se amesteca bine.
Salata se pune intr-un bol si se lasă la frigider peste noapte, pentru a se înmuia fructele goji, iar salata devine dulceaga de la ele.
Se poate adauga sare si piper, după gust, insa eu nu am pus nimic.
Comentarii