Ingrediente

Legume fierte:

  • 1 cartof
  • 2 morcovi 
  • 1 rădăcina pătrunjel mai mare
  • 2 rădăcini micuțe de păstârnac 

Maioneza

  • 2 oua fierte tari
  • 1 lingurița muștar
  • 1 lingura smantana, sau iaurt
  • 2-3 linguri ulei (optiona)

In plus

  • 1/2 piept de pasare
  • 1 mar

Instructiuni

  • O pasare de curte am pus-o la fiert, sa pregătesc o supa. Când a fost aproape fiarta, am pus rădăcinoasele la fiert întregi, curățate înainte de coaja. M-am gândit, ca e o idee buna, sa fac o salata pentru nepoții mei.
  • Am scos rădăcinoasele și pieptul fiert din supa, iar după ce s-au răcit, rădăcinoasele  le-am tăiat cubulete, iar pieptul de pasare l-am tăiat mărunt.

Maioneza

  • Ouăle se fierb tari, se lasă la răcit și se curată de coaja.
  • Se pun in vasul blenderului vertical ouale fierte, atât albușurile, cât și gălbenușurile, se pune o lingurița de muștar, o lingura de smantana, sau iaurt.
  • Se pasează cu blenderul, pana obținem o crema omogena. Dacă este prea groasa, se mai adauga iaurt, sau smantana, pana maioneza are consistenta dorita.
  • Opțional, se incorporeaza la final 2-3 linguri de ulei.
  • Se toarnă maioneza peste rădăcinoasele tocate, iar pentru un gust mai dulce, se pune un mar curățat de coaja și dat pe răzătoarea mare.
  • Se amesteca toate ingredientele și se lasă 1-2 ore la loc racoros, pentru a se îmbibă legumele cu maioneza.
  • Pentru ca a fost mai multă salata, am împărțit-o in doua, o parte pentru copii, unde nu am pus sare deloc, iar cealaltă parte pentru adulti, in care am adăugat castraveți murati in sare, tăiați cubulete.
  • Este o salata care se face rapid, este gustoasa și mai lejera de la maioneza, care conține ulei foarte puțin.