Ingrediente
Legume fierte:
- 1 cartof
- 2 morcovi
- 1 rădăcina pătrunjel mai mare
- 2 rădăcini micuțe de păstârnac
Maioneza
- 2 oua fierte tari
- 1 lingurița muștar
- 1 lingura smantana, sau iaurt
- 2-3 linguri ulei (optiona)
In plus
- 1/2 piept de pasare
- 1 mar
Instructiuni
- O pasare de curte am pus-o la fiert, sa pregătesc o supa. Când a fost aproape fiarta, am pus rădăcinoasele la fiert întregi, curățate înainte de coaja. M-am gândit, ca e o idee buna, sa fac o salata pentru nepoții mei.
- Am scos rădăcinoasele și pieptul fiert din supa, iar după ce s-au răcit, rădăcinoasele le-am tăiat cubulete, iar pieptul de pasare l-am tăiat mărunt.
Maioneza
- Ouăle se fierb tari, se lasă la răcit și se curată de coaja.
- Se pun in vasul blenderului vertical ouale fierte, atât albușurile, cât și gălbenușurile, se pune o lingurița de muștar, o lingura de smantana, sau iaurt.
- Se pasează cu blenderul, pana obținem o crema omogena. Dacă este prea groasa, se mai adauga iaurt, sau smantana, pana maioneza are consistenta dorita.
- Opțional, se incorporeaza la final 2-3 linguri de ulei.
- Se toarnă maioneza peste rădăcinoasele tocate, iar pentru un gust mai dulce, se pune un mar curățat de coaja și dat pe răzătoarea mare.
- Se amesteca toate ingredientele și se lasă 1-2 ore la loc racoros, pentru a se îmbibă legumele cu maioneza.
- Pentru ca a fost mai multă salata, am împărțit-o in doua, o parte pentru copii, unde nu am pus sare deloc, iar cealaltă parte pentru adulti, in care am adăugat castraveți murati in sare, tăiați cubulete.
- Este o salata care se face rapid, este gustoasa și mai lejera de la maioneza, care conține ulei foarte puțin.
Comentarii