Ingrediente

  • 200 g pește gătit și curățat de oase
  • 2 ouă
  • 1 lingură parmezan
  • 15 g tarate ovăz (1 lingură)
  • 6 măsline negre
  • Sare și piper

Instructiuni

Pentru salamul de pește am folosit chefal, care a fost gătit pe pat de sare. 
Se poate folosi orice pește cu carne albă, gătit sau din conservă. Reteta am găsit-o pe profilul magazinului Profi, unde s-a folosit o conservă de ton, iar linkul de inspirație este pus chiar  deasupra ingredientelor.
Peștele gătit se curăță de oase și piele, apoi se mărunțește cu o furculița.
Se adaugă un ou, pesmetul și măslinele feliate. Se amestecă, iar în funcție de consistență se adaugă tărâțele de ovăz și încă un ou. Se pune sare și piper după gust.
Compoziția obținută se pune pe folie alimentară sub forma unui rulou și se rulează în câteva rânduri de folie. Se strâng bine capetele.
Ruladă obținută se pune într-un vas, se acoperă cu apă rece și se pune pe foc. Din momentul când, începe să fiarbă, se reduce flacara la minim și se fierbe 30 minute.
Se scoate din apă și se lasă la răcit.
Se feliază, când este complet rece.
În dietă Dukan acest salam se consumă într-o zi de croazieră. Având o lingură tarate ovăz, a două lingură se va folosi la alt preparat.
Măslinele șase la număr, înlocuiesc uleiul de măsline. Parmezanul este tolerat, o lingură/zi.
Dacă se renunță la măsline și parmezan, salamul de pește se consumă din atac.