Ingrediente

  • 500 g pulpa de curcan tocata
  • 300 g piept de curcan tăiată fasii lungi și subtiri
  • 1 lingurița sare grunzoasa
  • 1/2 lingurița piper
  • 1/2 lingurița coriandru macinat
  • 1/2 lingurița pudra de usturoi
  • 1 praf de nucsoara
  • 1 lingurița paprica
  • plasa alimentara
  • termometru de bucatarie

Instructiuni

  • Se amesteca toate ingredientele foarte bine, se acoperă vasul si se lasă la frigider peste noapte.
  • A doua zi, se ia compozitia la frământat, se ajustează gustul de sare, sau alt condiment si se lasă o ora la temperatura camerei.
  • Pe hârtie de copt se pune carnea, se rulează si se strâng capetele hârtie de copt.
  • Se introduce rulada in plasa specială pentru carne si se innoada capetele.
  • Se asaza pe o tava cu hârtie de copt si se da la cuptor timp de 25 minute, la temperatura de 150 grade.
  • După acest timp, se reduce caldura la 100 grade si se lasă la gătit, încă trei ore (atât a durat la mine), pana când, in interiorul salamului, termometrul arată între 78-80 grade. 
  • Se scoate salamul din cuptor, se desface un capăt al plasei si se rupe hârtia, îndepărtând-o toată. Nu este greu de făcut acest lucru, pentru ca, plasa este elastică. Pot, sa va spun, ca salamul nu a lăsat apa deloc, nici in tava, nici in hârtia cu care a fost înfășurat.
  • Se innoada iar capătul plasei si se lasă salamul la uscat, atârnând-l intr-un loc racoros, pana se răcește complet.
  • Cu un cuțit bine ascuțit, se pot taia felii foarte subtiri.
  • Condimentele sunt la alegere și in cantitati, după gustul fiecăruia.