300 g piept de curcan tăiată fasii lungi și subtiri
1 lingurița sare grunzoasa
1/2 lingurița piper
1/2 lingurița coriandru macinat
1/2 lingurița pudra de usturoi
1 praf de nucsoara
1 lingurița paprica
plasa alimentara
termometru de bucatarie
Instructiuni
Se amesteca toate ingredientele foarte bine, se acoperă vasul si se lasă la frigider peste noapte.
A doua zi, se ia compozitia la frământat, se ajustează gustul de sare, sau alt condiment si se lasă o ora la temperatura camerei.
Pe hârtie de copt se pune carnea, se rulează si se strâng capetele hârtie de copt.
Se introduce rulada in plasa specială pentru carne si se innoada capetele.
Se asaza pe o tava cu hârtie de copt si se da la cuptor timp de 25 minute, la temperatura de 150 grade.
După acest timp, se reduce caldura la 100 grade si se lasă la gătit, încă trei ore (atât a durat la mine), pana când, in interiorul salamului, termometrul arată între 78-80 grade.
Se scoate salamul din cuptor, se desface un capăt al plasei si se rupe hârtia, îndepărtând-o toată. Nu este greu de făcut acest lucru, pentru ca, plasa este elastică. Pot, sa va spun, ca salamul nu a lăsat apa deloc, nici in tava, nici in hârtia cu care a fost înfășurat.
Se innoada iar capătul plasei si se lasă salamul la uscat, atârnând-l intr-un loc racoros, pana se răcește complet.
Cu un cuțit bine ascuțit, se pot taia felii foarte subtiri.
Condimentele sunt la alegere și in cantitati, după gustul fiecăruia.
Comentarii