Ingrediente
- 500 g pulpa de curcan tocata
- 300 g piept de curcan tăiată fasii lungi și subtiri
- 1 lingurița sare grunzoasa
- 1/2 lingurița piper
- 1/2 lingurița coriandru macinat
- 1/2 lingurița pudra de usturoi
- 1 praf de nucsoara
- 1 lingurița paprica
- plasa alimentara
- termometru de bucatarie
Instructiuni
- Se amesteca toate ingredientele foarte bine, se acoperă vasul si se lasă la frigider peste noapte.
- A doua zi, se ia compozitia la frământat, se ajustează gustul de sare, sau alt condiment si se lasă o ora la temperatura camerei.
- Pe hârtie de copt se pune carnea, se rulează si se strâng capetele hârtie de copt.
- Se introduce rulada in plasa specială pentru carne si se innoada capetele.
- Se asaza pe o tava cu hârtie de copt si se da la cuptor timp de 25 minute, la temperatura de 150 grade.
- După acest timp, se reduce caldura la 100 grade si se lasă la gătit, încă trei ore (atât a durat la mine), pana când, in interiorul salamului, termometrul arată între 78-80 grade.
- Se scoate salamul din cuptor, se desface un capăt al plasei si se rupe hârtia, îndepărtând-o toată. Nu este greu de făcut acest lucru, pentru ca, plasa este elastică. Pot, sa va spun, ca salamul nu a lăsat apa deloc, nici in tava, nici in hârtia cu care a fost înfășurat.
- Se innoada iar capătul plasei si se lasă salamul la uscat, atârnând-l intr-un loc racoros, pana se răcește complet.
- Cu un cuțit bine ascuțit, se pot taia felii foarte subtiri.
- Condimentele sunt la alegere și in cantitati, după gustul fiecăruia.
 
							 
					 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                
Comentarii