Pentru a pregăti rulouri de dovlecei cu carne tocata, nu avem nevoie de cantități exacte, întrucât fiecare pregătește umplutura, după gust, iar rulourile se fac, in funcție de rabdare, timp,etc…
Se pregătește umplutura din carne tocata, simpla, sau combinații, vita, porc, pasare, condimentata după gust. Eu am folosit carne tocata vita-porc, morcov dat pe răzătoarea mică, un ou, pătrunjel, mărar, sare, piper și usturoi.
Un dovlecel se curată de coaja și se feliază cu ajutorul dispozitivului de curățat legume.
Instructiuni
Se asaza fasii de dovlecel, intr-un capăt se pune o lingura de umplutura, se rulează și se învelesc in hârtie de copt.
Rulourile formate se pun pe hârtie de copt, intr-o tava, pe vertical, pentru a se scurge lichidul lăsat de carne și se coc la 200 grade.
Când carnea din rulouri s-a întărit, se îndepărtează hârtia de copt și se dau iar la cuptor, pana se rumenește dovlecelul.
Sunt ușor de făcut, se pot consuma atât calde, cât și reci, alături de legume, salata, sau muștar.
Comentarii