Ingrediente

  • Pentru a pregăti rulouri de dovlecei cu carne tocata, nu avem nevoie de cantități exacte, întrucât fiecare pregătește umplutura, după gust, iar rulourile se fac, in funcție de rabdare, timp,etc…
  • Se pregătește umplutura din carne tocata, simpla, sau combinații, vita, porc, pasare, condimentata după gust. Eu am folosit carne tocata vita-porc, morcov dat pe răzătoarea mică, un ou, pătrunjel, mărar, sare, piper și usturoi.
  • Un dovlecel se curată de coaja și se feliază cu ajutorul dispozitivului de curățat legume.

Instructiuni

  • Se asaza fasii de dovlecel, intr-un capăt se pune o lingura de umplutura, se rulează și se învelesc in hârtie de copt.
  • Rulourile formate se pun pe hârtie de copt, intr-o tava, pe vertical, pentru a se scurge lichidul lăsat de carne și se coc la 200 grade.
  • Când carnea din rulouri s-a întărit, se îndepărtează hârtia de copt și se dau iar la cuptor, pana se rumenește dovlecelul.
  • Sunt ușor de făcut, se pot consuma atât calde, cât și reci, alături de legume, salata, sau muștar.