Ingrediente

Blat

  • 300 g ficat proaspăt de pasare
  • 1 ou
  • 1 fir de ceapa verde
  • 60 g branza degresată 0,2% grăsime
  • Sare,piper
  • Pătrunjel verde
  • 10 g tarate pshillium
  • 2 g făina konjak

Umplutura

  • 1 ou fiert tare
  • 2 lingurițe muștar fără zahăr
  • 50 g branza degresată 0,2% grăsime
  • Sare,piper
  • Pătrunjel verde

Instructiuni

Blat

  • Ficateii cruzi se spală, se lasă la scurs foarte bine, apoi se pasează cu blenderul vertical, pana obținem o pasta fina.
  • Se adauga oul( crud), ceapa tocata, sare, piper( după gust) și pătrunjel verde tocat.
  • Taratele de pshillium și făina de konjak se amesteca împreuna, după care se incorporeaza in pasta de ficat.
  • Se întinde in tava de 20/15 cm , pe hârtie de copt și se coace blatul la 160 grade, timp de 14-16 minute.Se face și testul scobitorii( scobitoarea sa fie curată, când o scoatem din blat).
  • Se scoate din cuptor, se pune pe blat cu tot cu hârtie, se întoarce ( sa fie rulada cu partea mai fina la exterior) și se rulează calda cu tot cu hârtia pe care s-a copt.Lasam blatul rulat cu hârtie, 4-5 minute, suficient cât sa ia forma de rulada.
  • Se îndepărtează hârtia, se rulează din nou (de aceasta data fără hârtie) și lasam rulada sa se răcească complet.

Umplutura

  • Se fierbe oul tare, după care se curată și se pasează cu o furculița.Se adauga muștarul,branza, condimente după gust și se omogenizează.
  • Se desface rulada, se întinde umplutura, se rulează și se da la rece ,pentru 2-3 ore, după care se poate felia.
  • Rulada, in dieta Dukan, se consuma din faza de atac.
  • Dacă adăugăm roșii, ardei, castraveți, lângă feliile de rulada, se consuma din croaziera.