Ingrediente
Blat
- 300 g ficat proaspăt de pasare
- 1 ou
- 1 fir de ceapa verde
- 60 g branza degresată 0,2% grăsime
- Sare,piper
- Pătrunjel verde
- 10 g tarate pshillium
- 2 g făina konjak
Umplutura
- 1 ou fiert tare
- 2 lingurițe muștar fără zahăr
- 50 g branza degresată 0,2% grăsime
- Sare,piper
- Pătrunjel verde
Instructiuni
Blat
- Ficateii cruzi se spală, se lasă la scurs foarte bine, apoi se pasează cu blenderul vertical, pana obținem o pasta fina.
- Se adauga oul( crud), ceapa tocata, sare, piper( după gust) și pătrunjel verde tocat.
- Taratele de pshillium și făina de konjak se amesteca împreuna, după care se incorporeaza in pasta de ficat.
- Se întinde in tava de 20/15 cm , pe hârtie de copt și se coace blatul la 160 grade, timp de 14-16 minute.Se face și testul scobitorii( scobitoarea sa fie curată, când o scoatem din blat).
- Se scoate din cuptor, se pune pe blat cu tot cu hârtie, se întoarce ( sa fie rulada cu partea mai fina la exterior) și se rulează calda cu tot cu hârtia pe care s-a copt.Lasam blatul rulat cu hârtie, 4-5 minute, suficient cât sa ia forma de rulada.
- Se îndepărtează hârtia, se rulează din nou (de aceasta data fără hârtie) și lasam rulada sa se răcească complet.
Umplutura
- Se fierbe oul tare, după care se curată și se pasează cu o furculița.Se adauga muștarul,branza, condimente după gust și se omogenizează.
- Se desface rulada, se întinde umplutura, se rulează și se da la rece ,pentru 2-3 ore, după care se poate felia.
- Rulada, in dieta Dukan, se consuma din faza de atac.
- Dacă adăugăm roșii, ardei, castraveți, lângă feliile de rulada, se consuma din croaziera.
Comentarii