Ingrediente

  • 2 bucăți piept de pasare
  • 400 g carne tocata( piept și pulpa fără piele ,de pasare)
  • Condimente: sare, piper, coriandru,rozmarin, cimbru,etc.
  • Boia de ardei( iute, dulce, afumat),optional

Instructiuni

  • Pieptul de pasare se spală ,iar cu un cuțit  încercam, sa-l subtiem, intr-o felie cât mai subțire și pe cât posibil, sa rămână intreg.
  • Cele doua bucăți de piept subțiate, se aseaza pe hârtie de copt, una lângă alta,  încercând ,sa formam o felie mai mare.Se presara sare, piper și alte condimente la alegere, pe ambele părți.
  • Carnea tocata se condimentează după gust.
  • Peste feliile de piept se întinde carnea tocata, intr-un strat uniform ,după care se rulează, ajutându-ne de hârtie.
  • Rulada obținută se înfășoară strâns , in 2-3 rânduri de hârtie de copt, apoi in folie de aluminiu, strângând bine și capetele.Se aseaza intr-o tava dreptunghiulara și se da la cuptor, la 150 grade timp de o ora și 40 minute.
  • După acest timp, se scoate rulada, se îndepărtează hârtia și folia de aluminiu, se aseaza intr-o tava pe hârtie de copt și se da iar la cuptor, pentru încă 20 minute, la 200 grade.
  • Când este gata, se scoate din cuptor, se presara boia de ardei, se înfășoară in hârtia de copt și se lasă așa înfășurată,pana se răcește complet.In acest fel nu se usucă pieptul la exterior.
  • Când rulada este rece( eu am lăsat-o peste noapte), se îndepărtează hârtia și se presara cu o sita amestec de boia.
  • Rulada rece cântărește 600 grame, iar cel mai important este ca , e făcută de noi, folosind condimente după plac.
  • Dacă nu agreați boiaua de ardei, nu este necesar ,s-o folosiți, dar da un aspect mai plăcut ruladei.