Sare, piper, coriandru macinat, usturoi, ierburi aromate, etc… după gust
Instructiuni
Carnea de vițel și porc, împreuna cu ceapa se trec prin mașina de tocat de 2-3 ori, pana obținem o pasta fina.
Peste carnea tocata se pune oul, taratele de ovaz și condimente după gust, la alegere.
Se acoperă pasta de carne și se lasă deoparte 2-3 ore, la temperatura camerei.
Carnea se asaza pe hârtie de copt și i se da forma unui baton.
Se rulează strâns in hârtie de copt, se strâng capetele și se pune intr-o tava potrivită la mărime, ca rulada formată.
Se da la cuptor timp de 45-50 minute, la 170 grade.
Se scoate tava din cuptor, se pipăie rulada prin hârtie, sa vedem, dacă s-a întărit, sa nu se împraștie, sau sa se desfacă.
Daca rulada este tare, se scoate din tava, se îndepărtează hârtia si se varsa sucul lasat de carne.
Rulada de carne se asaza in cuptor, direct pe grătar, iar dedesubtul ei punem tava cu hârtie, pentru a colecta zeama, in caz ca, va mai curge din carne.
Se scade temperatura cuptorului la 150 grade si se lasă încă 40-50 minute, pana se rumenește ușor deasupra.
Rulada coaptă am învelit-o in hârtie de copt, pana s-a răcit, evitând astfel, sa se usuce la suprafața, dar acest pas nu este obligatoriu.
Se poate folosi orice fel de carne, sau combinații între ele, conform dietei, vita, vițel, pasare, muschiulet de porc.
Comentarii