Ingrediente

  • 700 g carne (500 g vițel + 200 g mușchi de porc)
  • 1 ceapa medie
  • 1 ou
  • 30 g tarate ovaz (2 linguri)
  • Sare, piper, coriandru macinat, usturoi, ierburi aromate, etc… după gust

Instructiuni

  • Carnea de vițel și porc, împreuna cu ceapa se trec prin mașina de tocat de 2-3 ori, pana obținem o pasta fina.
  • Peste carnea tocata se pune oul, taratele de ovaz și condimente după gust, la alegere.
  • Se acoperă pasta de carne și se lasă deoparte 2-3 ore, la temperatura camerei.
  • Carnea se asaza pe hârtie de copt și i se da forma unui baton.
  • Se rulează strâns in hârtie de copt, se strâng capetele și se pune intr-o tava potrivită la mărime, ca rulada formată.
  • Se da la cuptor timp de 45-50 minute, la 170 grade.
  • Se scoate tava din cuptor, se pipăie rulada prin hârtie, sa vedem, dacă s-a întărit, sa nu se împraștie, sau sa se desfacă.
  • Daca rulada este tare, se scoate din tava, se îndepărtează hârtia si se varsa sucul lasat de carne.
  • Rulada de carne se asaza in cuptor, direct pe grătar, iar dedesubtul ei punem tava cu hârtie, pentru a colecta zeama, in caz ca, va mai curge din carne.
  • Se scade temperatura cuptorului la 150 grade si se lasă încă 40-50 minute, pana se rumenește ușor deasupra.
  • Rulada coaptă am învelit-o in hârtie de copt, pana s-a răcit, evitând astfel, sa se usuce la suprafața, dar acest pas nu este obligatoriu.
  • Se poate folosi orice fel de carne, sau combinații între ele, conform dietei, vita, vițel, pasare, muschiulet de porc.