Ingrediente
Blat
- 170 g albus de ou
 - 60 g indulcitor (xilitol)
 - 60 g tarate ovaz (4 linguri)
 - 20 g tarate pshillium (2 linguri)
 - 32 g nuca măcinată
 - 1 praf de sare
 
Crema
- 100 ml lapte semidegresat rece
 - 100 g lapte praf degresat
 - 1 avocado mare și copt
 - 25 g indulcitor
 - 5 g gelatina+ 25 ml apa rece
 - Zeama de lamaie (câteva picături)
 
Decor (optional)
- 5-6 g ciocolata cu minim 70% cacao
 
Instructiuni
Blat
- Încălzim cuptorul la 150 grade.
 - Pregătim o tava mare ( aproximativ 38/28 cm), pe care așezăm hârtie de copt.
 - Taratele și miezul de nuca se amesteca împreuna.
 - Mixam albușurile spuma cu un praf de sare. Când încep, sa prindă forma, se adauga indulcitorul treptat și mixam la viteza mare, pana obținem o bezea ferma, iar indulcitorul este topit.
 - Se adauga peste bezea, pe rând cate doua linguri din amestecul uscat și se incorporeaza cu o spatula, amestecand ușor, sa rămână compozitia aerată și sa nu se lase.
 - Se toarnă in tava, se nivelează și se coace 23-25 minute, la 150 grade.
 - Se scoate tava din cuptor, se ridica blatul cu tot cu hârtie și se da deoparte.
 - Se întoarce blatul, se desprinde hârtia și se asaza iar pe hârtia pe care am copt blatul, dar cu partea de jos, sa fie acum in sus.
 - Se rulează cu tot cu hârtie și se lasă pe un grătar, sa se răcească.
 
Crema
- Punem gelatina la hidratat in apa rece, pentru 7-8 minute, apoi se topește la microunde, in reprize de 4-5 secunde, fiind atente, sa nu infierbantam gelatina prea mult. Se poate pune la topit și in baia de abur, depinde ce varianta ne convine.
 - Avocado se curată se coaja, se îndepărtează samburele, se feliază și se stropeste cu câteva picături de zeama de lamaie, sa nu-și schimbe culoarea.
 - In vasul blenderului punem laptele lichid, cel praf, feliile de avocado, gelatina topita și indulcitorul. Pasăm amestecul pana obținem o crema fina și uniformă.
 
Asamblare
- Se desface blatul din hârtia cu care a fost rulată și se întinde cam 3/4 din crema. Se da la frigider, fără a rula, doar cateva minute, pana crema începe sa se întărească. Dacă o rulam in acest moment, riscam, sa iasă crema din rulada pe la capete.
 - Scoatem blatul de la frigider, când crema a început sa se întărească și rulam strâns.
 - Cu restul de crema se îmbracă rulada, iar deasupra se rade putina ciocolata, mai mult pentru aspect, decât pentru gust. Așa cum am menționat, ciocolata este opțională.
 - Se da rulada la frigider peste noapte. In acest timp se înmoaie blatul și se întărește crema.
 - Este o rulada nu prea aspectuoasă, dar este foarte delicioasa.
 - In dieta Dukan se consuma in doua zile de croaziera. Blatul nu conține tolerate, iar miezul de nuca înlocuiește uleiul de masline (16 g nuca= 1 lingura ulei). Crema conține un tolerat (avocado), dar fiind unul mare este tolerat pentru doua zile. Dacă renunțam la ciocolata de la decor, nu vom avea al doilea tolerat (20 g=1 tolerat).
 
							
					
                                
                                
                                
                                
                                
                                
                                
                                
Comentarii