Ingrediente

Umplutura

  • 3 mere
  • 1/2 lingurița scortisoara
  • 20 g indulcitor

Blat

  • 3 oua
  • 60 g indulcitor
  • 1 praf de sare
  • Esența de vanilie
  • 20 g tarate pshillium 
  • 40 g proteina de soia, sau izolat proteic de zer
  • 25 g lapte praf degresat
  • 1 praf de copt
  • 150 g iaurt grecesc 2% grăsime

Glazura

  • 10 g cacao degresată
  • 10 g indulcitor
  • 100 g iaurt grecesc 2% grăsime
  • Esența rom

Instructiuni

Blat

  • Încălzim cuptorul la 170 grade.
  • Așezăm hârtie de copt pe o tava de 25/35 cm.
  • Taratele de pshillium, laptele praf, proteina de soia și praful de copt se amesteca împreuna.
  • Ouăle, indulcitorul și sarea se mixează, pana se deschid la culoare și cresc in volum.
  • Adăugăm iaurtul, mixând pana se incorporeaza, iar la final punem amestecul uscat, folosind mixerul, dar la viteza cea mai mică, pana obținem o compoziție omogena.

Glazura

  • Amestecam energic toate ingredientele, pana obținem o crema fina.

Umplutura

  • Merele curățate de coaja, se dau pe răzătoarea mare, se aromatizeaza cu scortisoara și se adauga indulcitor. Se amesteca bine ingredientele.
  • In tava tapetata cu hârtie întindem umplutura, intr-un strat subțire și uniform.
  • Peste umplutura punem cu lingura gramajoare din compozitia de blat și întindem ușor, sa nu se amestece cu merele.
  • Peste blat întindem uniform pe toată suprafața, glazura de cacao.
  • Se da tava la cuptor la 170 grade, timp de 30 minute, iar in ultimele 4 minute pornim ventilatia, pentru a se usca glazura. Vom observa ca, pe unele locuri, dacă glazura este mai groasa, se usucă mai greu și se lipește de deget. Deci, ținem tava la cuptor, pana glazura este uscata peste tot.
  • Se scoate tava din cuptor, se pune o coala de hârtie de copt, iar peste hârtie așezăm un blat de lemn.
  • Întoarcem tava, astfel vom avea umplutura deasupra.
  • Cu ajutorul hârtiei rulam strâns blatul, când este încă fierbinte, apoi îl invelim in hârtie de copt și-l așezăm pe un grătar, pana se răcește complet, după care se poate felia.
  • Se poate renunța la glazura de cacao, este mai mult, un plus de culoare.
  • Rulada se face rapid, este pufoasa, gustoasa, iar feliile se taie perfect.
  • In dieta Dukan, rulada se consuma din croaziera, având merele ca tolerat (1 mar mic= 1 tolerat).