Ingrediente
Blat
- 3 oua mici
- 1 praf de sare
- 35 g indulcitor( xilitol)
- 50 g izolat proteic de zer
Umplutura
- 3 mere
- zeama de lamaie
- 30 g indulcitor
- 2 linguri sos caramel
- 32 g nuca măcinată
- 1/2 lingurița pudra de scortisoara
Decor
- 150 g branza degresată cremoasă cu 0,2% grăsime
- Îndulcitor și arome după gust
- Chipsuri de mere
Instructiuni
Blat
- Încălzim cuptorul la 170 grade.
- Așezăm hârtie de copt pe o tava de 25/35 cm.
- Separam albușurile de gălbenușuri.
- Albușurile se bat spuma cu un praf de sare, când încep sa facă vârfuri, adăugăm indulcitorul și mixam, pana obținem o bezea ferma. Adăugăm gălbenușurile pe rând, amestecand ușor cu o spatula după fiecare galbenus, pana se incorporeaza in bezea.
- Izolatul proteic de zer se adauga in trei transe, la fel, amestecam ușor cu spatula.
- Se întinde compozitia in strat uniform și se coace 10 minute, la 170 grade.
- Se scoate blatul din cuptor, se desprinde de pe hârtie, se întoarce și se rulează cu tot cu hârtia de copt, legând-o la capete, sa-și mențină forma rulată. Se lasă deoparte și se pregătesc merele.
Umplutura
- Merele spalate, se dau pe răzătoarea mare, se stropesc cu zeama de lamaie, se adauga indulcitorul și se fierb la foc mediu, pana ajung la consistenta unui gem.
- Se ia de pe foc, se adauga sosul caramel, nucile macinate, scortisoara și se amesteca bine.
- Blatul se desface, se întinde umplutura și se rulează, invelind-o in hârtie.
- Se lasă 2-3 ore la temperatura camerei.
Decor
- Dintr-un mar se taie felii subtiri, cu ajutorul dispozitivului de curățat legume. Se asaza pe hârtie de copt și se dau la cuptorul încălzit la 200 grade cu ventilatie, timp de 3-4 minute, dar suntem cu ochii pe chipsuri, sa nu se ardă.
- Brânza se amesteca cu indulcitor și arome( eu am folosit pudra de vanilie) și se decoreaza rulada. Din chipsuri formam floricele, care le așezăm peste branza.
- In dieta Dukan, rulada se consuma din croaziera și conține:
- - 3 mere, 1 mar= 1 tolerat/zi
- - 32 g nuca măcinată , înlocuiește uleiul de masline, pentru doua zile
- - izolatul de zer, permis din atac
- - sosul caramel, permis din atac( in galeria foto gasiti poza sticlei cu sos)
Comentarii