Ingrediente

Blat

  • 3 oua mici
  • 1 praf de sare
  • 35 g indulcitor( xilitol)
  • 50 g izolat proteic de zer

Umplutura

  • 3 mere 
  • zeama de lamaie
  • 30 g indulcitor
  • 2 linguri sos caramel
  • 32 g nuca măcinată
  • 1/2 lingurița pudra de scortisoara

Decor

  • 150 g branza degresată cremoasă cu 0,2% grăsime
  • Îndulcitor și arome după gust
  • Chipsuri de mere

Instructiuni

Blat

  • Încălzim cuptorul la 170 grade.
  • Așezăm hârtie de copt pe o tava de 25/35 cm.
  • Separam albușurile de gălbenușuri.
  • Albușurile se bat spuma cu un praf de sare, când încep sa facă vârfuri, adăugăm indulcitorul și mixam, pana obținem o bezea ferma. Adăugăm gălbenușurile pe rând, amestecand ușor cu o spatula după fiecare galbenus, pana se incorporeaza in bezea.
  • Izolatul proteic de zer se adauga in trei transe, la fel, amestecam ușor cu spatula.
  • Se întinde compozitia in strat uniform și se coace 10 minute, la 170 grade.
  • Se scoate blatul din cuptor, se desprinde de pe hârtie, se întoarce și se rulează cu tot cu hârtia de copt, legând-o la capete, sa-și mențină forma rulată. Se lasă deoparte și se pregătesc merele.

Umplutura

  • Merele spalate, se dau pe răzătoarea mare, se stropesc cu zeama de lamaie, se adauga indulcitorul și se fierb la foc mediu, pana ajung la consistenta unui gem.
  • Se ia de pe foc, se adauga sosul caramel, nucile macinate, scortisoara și se amesteca bine.
  • Blatul se desface, se întinde umplutura și se rulează, invelind-o in hârtie.
  • Se lasă 2-3 ore la temperatura camerei.

Decor

  • Dintr-un mar se taie felii subtiri, cu ajutorul dispozitivului de curățat legume. Se asaza pe hârtie de copt și se dau la cuptorul încălzit la 200 grade cu ventilatie, timp de 3-4 minute, dar suntem cu ochii pe chipsuri, sa nu se ardă.
  • Brânza se amesteca cu indulcitor și arome( eu am folosit pudra de vanilie) și se decoreaza rulada. Din chipsuri formam floricele, care le așezăm peste branza.
  • In dieta Dukan, rulada se consuma din croaziera și conține:
  • - 3 mere, 1 mar= 1 tolerat/zi
  • - 32 g nuca măcinată , înlocuiește uleiul de masline, pentru doua zile
  • - izolatul de zer, permis din atac
  • - sosul caramel, permis din atac( in galeria foto gasiti poza sticlei cu sos)