Ingrediente
- 100 g lapte praf degresat
- 25 g cacao degresată
- 200 ml lapte semidegresat
- 25 g indulcitor (xilitol)
- 1 lingurița esența rom
- 1 praf de sare
- 64 g miez de nuca
- 8 felii wasa
- 60 g tarate ovaz nemacinate (4 linguri)
Instructiuni
Cu ce timp in urma, am făcut o crema tartinabila cu nuci și cacao, dar la prima vedete, era o crema subțire, nu avea nici o legătura cu tartinabil. După ce am lăsat-o la frigider o noapte, a doua zi, am obținut cea mai buna crema tartinabila. Notasem, doar cate linguri am pus din fiecare ingredient. Acum am repetat reteta, dar voiam niște biluțe de ciocolata, sa le pun intr-o cutie frumoasa, rămasă de la niște bomboane.
Nu am făcut biluțe, dar am păstrat atât cutia, cât și gandul, ca va fi folosită cândva.
Din compozitia finala se pot modela niște biluțe, dar nu am avut starea necesară, sa le fac, așa ca, a rămas la stadiul de rulada.
Se face foarte ușor, nu necesita coacere, este delicioasa, aromata, iar bucatile de wasa ii dau o nota crocanta, parca ar fi foi de napolitană.
- In vasul blenderului vertical punem laptele praf, cacaua, indulcitorul, aromele, un praf de sare și miezul de nuca. Peste ele turnam laptele și pasăm ingredientele, pana obținem un sos cremos, uniform, dar subțire.
- Se transfera crema intr-un vas mai mare și se adauga feliile de wasa, care le maruntim cu mâna, nu trebuie sa fie prea mărunte, sau egale.
- Amestecam compozitia, acoperim vasul și-l dam la frigider peste noapte.
- A doua zi crema era buna de consum, dar nu destul de tare, pentru a fi modelată. Așa ca, am adăugat taratele de ovaz, am amestecat bine, iar compozitia rezultata am pus-o pe folie alimentara, i-am dat forma unei rulade, am strâns rulada in folie și am legat capetele foliei.
- Se da iar la frigider, pana se întărește, cam 4-5 ore, dar se verifica cu mâna, sa fie tare la pipăit.
- Rulada intarita se scoate de la frigider, iar in aceasta faza, se pot modela biluțe, bombonele, ce dorim, insa neavand chef de bibilit, am lăsat-o in forma ei inițială.
- Se scoate din folia alimentara, se transfera pe o bucata de folie de aluminiu (pe ea nu se lipește), se pudrează pe toate partile cu cacao degresată și se poate consuma.
- Se feliază in patru bucăți cât de cât egale, pentru patru zile de croaziera. Fiecare bucata conține 1 lingura tarate ovaz, 16 g miez de nuca (înlocuiește uleiul de masline) și doua felii wassa, care reprezintă un tolerat/zi.
Comentarii